Devlet parasıyatılı ve burs imkanlarından yararlanmak isteyen binlerce öğrenci 5 Eylül 2020 Cumartesi günü 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfları, 9, 10 ve 11. sınıflar için düzenlenen İOKBS Bursluluk sınavına katıldı. İki saat süren maratonun ardından öğrenciler bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklerken bir yandan da 5 Eylül İOKBS bursluluk sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı üzerinden doğru ve yanlış sorularını tespit ederek tahmini puan durumunu öğrenmeye çalışıyor. İOKBS sonuçlarının ise 28 Eylül 2020 tarihinde MEB tarafından erişime açılması bekleniyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfları, 9, 10 ve 11. sınıf soru kitapçığı ve cevap anahtarına erişmek isteyenler için işte 2020 Bursluluk sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı! 5 Eylül 2020 İOKBS Bursluluk sınav soruları ve cevapları için haber metnini inceleyebilirsiniz.

5 Eylül 2020 İOKBS Bursluluk sınav soruları ve cevapları kitapçığı yayınlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5 Eylül 2020 Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen sınavda toplam 100 soru yer aldı. 120 dakikalık sürenin tanındığı sınavın ardından öğrenciler, bursluluk sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanmasını heyecanla araştırmaya başladı.

5 Eylül (İOKBS) bursluluk sınavı soru ve cevap anahtarı kitapçığı, http://odsgm.meb.gov.tr/www/sinavlar/kategori/50‘ adresi üzerinden erişime açıldı. Sorular ve cevap anahtarı kitapçığına aşağıdaki bağlantıdan ulşabilirsiniz.

5 Eylül 2020 Bursluluk Sınavı soru ve cevap anahtarları için tıklayınız! (5-6-7-8-hazırlık-9-10-11)

(İOKBS) Bursluluk sınavı itirazları nasıl yapılır?

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar;

Soruların, cevap anahtarlarının Bakanlık tarafından erişime açılmasını müteakip en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik ortamda veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, ‘Kurumsal Tahsilât Programı’ aracılığıyla sınav ücreti yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

5 Eylül Cumartesi günü düzenlenen (İOKBS) Bursluluk sınavı sonuçlarının 28 Eylül 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim