Prefabrik yapı; parçalarının fabrika ortamında yapıldığı, montaj işleminin yapılacağı yere nakledilerek parçaların birleştirilmesiyle montaj edilen yapılar olarak karşımıza çıkar. Özellikle 1999 yılında yaşanan depremden sonra kullanım oranı artan çelik prefabrik evler, güvenli olması ve kısa sürede inşa edilebilmesi yönüyle büyük bir avantaj sağlar. Bu yapılar tek ya da çift katlı yapılabilir. Prefabrik yapılar birçok ihtiyacı karşılayacak ürünlerdir. Ekonomik yapısı ve kısa süre içinde teslim edilme özelliği kullanıcılar tarafından büyük bir avantaj olarak görülmektedir. Böylelikle prefabrik yapılara olan rağbetin de arttığı görülür. En güvenli yapı seçeneklerinden biri olan çelik prefabrik yapılar depreme dayanıklı olmaları yönüyle büyük bir ilgi görür.

Çelik prefabrik konutlar birçok amaçla tercih edilebilmektedir. Ev, sosyamdel tesis, okul, şantiye, hastane, kamp alanı, havuz ya da yemekhane gibi birçok amaçla bu tarz yapılar kullanılmaktadır. Üstelik her türlü iklim koşuluna göre son derece dayanıklı yapıya sahip yaşam alanlarına sahiptir. Çelik prefabrik konutların depreme dayanıklı olmasının yanı sıra, sahip olduğu pek çok avantaj bulunmaktadır. İşte, çelik prefabrik konut almak isteyenlerin bilmesi gerekenler…

Çelik Prefabrik Konutların Tercih Edilme Sebepleri

Çelik prefabrik yapılar çok sayıda olumlu özelliğe sahiptir. Öncelikle uzun ve zahmetli betonarme yapıların yanında pratik ve işçilik maliyeti düşük olan yapılardır. Tek bir kalıp malzemesi üzerinden çok sayıda ürün elde edebilirsiniz. Ayrıca sizlere kısa süre içinde teslim edilebilecek ürünlerdir. Sizler için özel olarak üretilecek çelik prefabrik ev çeşitleri şu avantajları sağlayacaktır;

Dayanıklı Yaşam Alanları: Prefabrik yapıların en önemli avantajı ise sağlam olmasıdır. Çelik prefabrik konutlar, diğer yapılara göre deprem ve zemin kayması gibi doğal olaylara karşı dayanıklıdır. Prefabrik yapılar sayesinde uzun yıllar boyunca sorun yaşamadan kullanabileceğiniz bir eve sahip olabilirsiniz. Bu konutlar seçiminize uygun uzun yıllar kullanım özelliğine sahip olacak şekilde üretilmektedir. Yapılar her türlü ihtiyacınıza cevap verecek niteliğe sahiptir.

Modüler Yapı: Prefabrik evler modüler bir yapıya sahiptir. Bu sayede çok önceden yapım aşaması planlanabilir. Hayal ettiğiniz eve bu özellik sayesinde kavuşabilirsiniz. Evinizin her köşesinde sizin ihtiyaçlarınıza uygun olacak bir tasarım sağlamanız mümkündür. İster modern bir dokunuş isterseniz de klasik bir eve sahip olabilirsiniz.

Pratik Üretim: Prefabrik yapıların en önemli özelliği pratik bir yapıya sahip olmasıdır. Diğer yapıları dikkate aldığınızda çok kısa bir sürede sizlere teslim edilecek ürünlerdir. Ortalama 20 ila 30 gün içinde üretilerek montajı yapılır ve ürününüz sizlere anahtar teslim olarak sunulur.

Fonksiyonel Tasarım: Prefabrik yapıların en önemli özelliği diğer yapılara göre fonksiyonel olarak üretilmesidir. Bu ürünler tasarım konusunda tamamen sizin tercihlerinize göre üretilmektedir. Sizler oda, balkon, banyo ve mutfak gibi alanları isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Fonksiyonel tasarım seçenekleriyle sizlere hayal ettiğiniz eve kavuşma konusunda pratiklik sağlar.

Sessiz ve Sıcak Mekanlar: Prefabrik yapılarda ısı ve ses yalıtımı diğer yapıların yanında çok fazla oranda sağlanmaktadır. Bu yapılarda ısı kaybı yaşamayacağınız ve dışarıdan gelen sesleri almayacağınız bir ev tasarlanır. Prefabrik yapı sizlere konforlu bir yaşam alanı sunar.

Çevre Dostu Üretim: Prefabrik yapılarda en güzel yan çevre dostu bir üretim süreci geçirmesidir. Yaptırdığınız ev çevreyi kirletmez. Ayrıca ses ve inşaat pisliği bakımından da çevreye zarar vermeden üretilen bir üründür. Tek ya da iki katlı olacak şekilde üretilmesi mümkündür. Bunun yanında betonarme tek katlı yapının üzerine de bir kat çıkabilirsiniz.

Esnek Malzeme Seçimi: Prefabrik yapı inşa ederken tüm üretim seçenekleri tamamen sizlere bağlıdır. Oluşturmak istediğiniz yapının çatı malzemesi  ve duvar kaplama malzemeleri kullanımını tamamen siz belirleyebilirsiniz. İstediğiniz özelliklere ve bütçenize uygun bir kullanımını tamamen siz seçebilirsiniz. İstediğiniz özelliklere ve bütçenize uygun bir yaşam alanı elde etmeniz mümkün.

Ekonomik Üretim: Prefabrik ev üretiminde en güzel özelliklerden biri üretimin ekonomik olmasıdır. Çok uygun fiyatlara istediğiniz özelliklere sahip bir ev sahibi olabilirsiniz.

Karmod’un depreme dayanıklı olarak ürettiği çelik prefabrik konutlar hakkında daha detaylı bilgiye https://karmod.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim