Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu işbirliğinde düzenlenen “2018 Tecrübe Paylaşım Programı”na katılan gönüllü öğrenciler gittikleri ülkelerde kardeşlik köprüsü kurma heyecanını taşıyor. TİKA’nın organizatörlüğünde düzenlenen ve 29 Temmuz-8 Eylül tarihlerini kapsayan Tecrübe Paylaşım Programı vesilesiyle 117 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci, 30 ülkede 100’e yakın proje ve faaliyete katılacak.

KARDEŞ COĞRAFYALARA GİDİYORLAR

Programdaki ilk destinasyon olan Nijer’e giden 13 kişilik ilk kafilede yer alan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Batuhan Zeki Öztürk, Nijer’e gitmekten dolayı büyük heyecan duyduğunu dile getirerek “Avrupa ülkelerini görmek yerine Afrika’daki Müslüman kardeşlerimizi tanımak, onların çektiği sıkıntıları anlamak imkanını seçtim. Bu toprakların ruhu çok daha başka oluyor. Her insan gelişmiş ülkelere gidebilir ama Afrika’ya giden kişi az” diye konuştu.

“AFRİKA ÇOK ÖZEL HİSSETTİRİYOR”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ozan Ergün de TİKA’nın organizasyonunu yaptığı bu program vesilesiyle Afrika kültürünü daha yakından tanıma şansı bulacağını anlattı. Nijer’deki tecrübelerini dönüşte paylaşmak için sabırsızlandığını kaydeden Ergün, “Bizleri neyin beklediğini, nasıl insanlarla tanışacağımızı merak ediyoruz. Dolayısıyla bu da heyecanımızı artırıyor. Daha önce birçok ülkeyi gezme ve o ülkelerin kültürleriyle tanışma fırsatım oldu ama itiraf etmeliyim ki Afrika çok özel hissettiriyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim