Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini okulları ile buluşturmaya yönelik hazırlıklarını tamamladı. Maskerler geldi, hijyen ve dezenfeksiyon kuralları da tamamlandı. Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülke genelinde okullarda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Koronavirüs salgını ile mücadele için gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçlarının da il müdürlükleri tarafından karşılandığını belirten Selçuk, ayrıca ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere ülke genelindeki tüm okullarda ‘ateş ölçer’ bulundurulmasının sağlandığını da kaydetti. Velilerin yüreğine su serpen Selçuk, “Çocuklarınız, çocuklarımızdır” dedi.

ÖNLEMLER SIRALANDI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki koronavirüs tedbirleriyle ilgili “Çocuklarınız bizlere emanet, gözünüz arkada kalmasın” dedi. Yaptıkları, yürütülen, denetimleri yapılan titiz çalışmalar için Bakan Selçuk, “Önümüzdeki üç hafta, tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği sağlayacağız. 81 şehrimizde ihtiyaç duyulan tıbbî maskeleri, mesleki eğitim kurumlarımız ve halk eğitim merkezlerimizde üreterek okullarımıza ulaştırdık” dedi.

Bakan Selçuk, okul yolculuğundaki riskleri de göz önünde bulundurduklarına dikkat çekip, “Öğrencilerimizin okullara ulaşımları için gerekli olan servislerle ilgili planlamalar tamamlandı” değerlendirmesinde bulundu.

Özenli ve titiz bir “çalışma”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dünyayı etkisi altına alan korona salgını karşısında öğrencileri koruyacak tedbirleri anlatırken; yapılacakları sıraladı. Bakan Selçuk, veli toplantılarından servislere kadar tüm detayları paylaştı. Buna göre Selçuk, “Tüm illerde servis şoförlerine yönelik öğrenci taşımasında uymaları gereken tedbirleri kapsayan eğitimler de tamamlanarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tüm illerde, il müdürlükleri koordinasyonunda velilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca, randevu vermek suretiyle okul ziyaretleri planlanarak velilerin okullardaki hazırlıklar ve salgın önlemlerine yönelik tedbirleri görmeleri sağlandı” dedi.
Editör: TE Bilisim