Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Türkiye’nin terör örgütünün yurt dışındaki okullarını kapatma hamlesine karşı yeni bir planı devreye soktu. Örgüt, söz konusu okulların mülkiyetini, kendisiyle iltisaklı yabancı vakıf ve derneklere geçirerek Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) devir sürecini sabote etme çalışıyor.

CUMHURBAŞKANI SALL’I DİNLEMİYORLAR

Eski Senegal Eğitim Bakanlığı Müfettişi Ahmed Sall, ülkelerindeki Bosphore Koleji binasının TMV’ye devrinin bugüne kadar nasıl engellendiğini ayrıca binanın FETÖ tarafından bir üniversiteye kiralandığını gösteren gizli anlaşmaya ulaştıklarını anlattı. Sall, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’in okulların Maarif Vakfı’na devredilmesi yönündeki direktiflerinin aksine, FETÖ’nün varoluşunu sürdürmek amacıyla bünyesindeki mülkleri, bağlantılı bulunduğu yabancı derneklere aktardığını ifade etti:

VAKFIN ADRESİNDE FETÖ’NÜN SENEGAL İMAMI VAR

Sall yaptığı açıklamada “FETÖ’nün sözde Senegal imamı Adnan Hoşoğlu, okulların Türkiye’ye devredilmesinin önüne geçmek için Bosphore Kolejinin hisselerinin yüzde 74’ünü Fransa merkezli Horizon Vakfı’na, yüzde 26’sını da Fransa yanlısı muhalif gazete Le Quotidien gazetesinin sahibi Senegalli iş adamı Madiambal Diagne’ye devretti. Yaptığımız araştırmalar, Horizon Vakfı’nın kayıtlı olduğu adresin, Fransız vatandaşlığı bulunan Hoşoğlu’nun Fransa’daki ev adresi olduğunu gösterdi. Büyük bir aldatmaca söz konusu.” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK FETÖ ETKİSİ ALTINDA

Le Quotidien’in sahibi Diagne’nin de etkisiyle eski Eğitim Bakanlığı yönetiminin TMV’ye okul açma ruhsatını 2017’de eğitim-öğretim dönemi başladıktan sonra ancak verdiğinin altını çizen Sall, “Bakanlık, Maarif’ten FETÖ’nün varlığı hakkında çalışma yapıp kendilerine sunmasını, akabinde eğitim izni verileceğini bildirerek TMV’yi oyaladı. Bu sırada yeni dönem açıldı, kapatılan okulların öğrencileri ise başka okullara kaydoldu.” diye konuştu.

TMV’nin, FETÖ’nün kiralayarak açtığı okulların büyük çoğunluğunu devraldığını ancak mülkiyeti FETÖ’de bulunan okulların halen kapalı olduğunu ve henüz Maarif’e devredilmediğini belirten Sall, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Macky Sall’in, çok defa Eğitim Bakanlığına FETÖ’den kalan tüm okulların TMV’ye devredilmesi direktifine rağmen, Bakanlık bu emirleri gözardı etti. Ayrıca Diagne’nin bu işin içinde olması nedeniyle FETÖ okulları Maarif’e devredilemedi.”

“ERDOĞAN DEVREYE GİRERSE…”

Sall, Senegal ile Türkiye arasındaki dostluktan yararlanılarak bağış paralarıyla açılan bu okulların Türkiye devletini temsil eden TMV’ye devredilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Bizzat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girerse, FETÖ’cülerin bu hamlesi engellenebilir.” diyen Sall, FETÖ’yü terörist ilan edip sınır dışı eden Dakar yönetiminin, örgüte ait mülkleri de Ankara’ya iade etmesi gerektiğini söyledi.

Sall, FETÖ’cülerin Senegal’de halen bir göz hastanesi ve iki optik mağazası, bir market ve yabancı bir şahıs üzerinden açtıkları ilkokul ile varlığını bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayarak göz hastanesinin Türkiye’ye devredilmesi beklentisinde olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim