Taşeron işçileri ilgilendiren peş peşe son dakika haberleri geldi. Önceki gün meclis genel kurulunda milletvekilleri, kadro alan ve alamayan taşeron işçilerin problemlerini gündeme getirmiş ve taşeron işçiler için önerge sunulmuştu. Daha sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşeron çalışanları için yeni açıklamalar yayınlamıştı. Peki 2020 taşeron işçi maaşları ne kadar olacak? Taşeron işçi maaş zammı gelecek mi?

2020 TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Taşeron işçilerinin beklediği en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam. Yüzdelik dilim konusunda dava açan işçiler lehine alınan kararlar bulunuyor. Bu kararlar sonrası işçi sendikaları tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını duyurdu. Tüm taşeron işçiler bu konuda herhangi bir dava sürecine girilmeden Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda adım atmasını bekliyorlar.

MAAŞ TABLOSU

Yayımlanan duyuruda işçilere verilecek maaşlara da yer verildi. İşte alınacak temizlik görevlis, güvenlik görevlisi ve ustalara verilecek maaş:

TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAMMI GELECEK Mİ?

Kurumlarda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına asgari ücret tutarında zam yapılması konusu herhangi bir adım atılmış bulunmuyor fakat olayın meclise taşınmasından sonra yeni bir karar çıkabilir. Ayrıca, toplu sözleşme gereğince maaşlarına yüzde 4 oranında zam yapılan taşeron işçilerden maaşları asgari ücretin altında olan olursa o maaşlar asgari ücret seviyesine çekilecek.

BORDROYA YANSIDI

Konu ile ilgili bugün sendikadan yapılan açıklamada, işçinin yüzdelik dilim zaferinin bordroya yansıdığı bildirildi.

AK PARTİ ‘DEN AÇIKLAMA

AK Partili Cemal Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Cumhuriyet Halk Partisi Grubunca kamuda istihdam edilen alt işveren işçilerinin sendikal hakları ve ücretlerine ilişkin Meclis araştırması talebi üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz aldım. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Önergede 275 bin işçinin kadroya alınmadığı, toplu iş sözleşmesi haklarının askıya alındığı, enflasyon artışı ve zamlar nedeniyle işçi ücretlerinin ciddi biçimde gerilediği ve işçilerin yoksullaştığı iddiaları yer alıyor. Hemen konuşmamın başında ifade edeyim ki bunlar doğru değildir. Şöyle ki: Sosyal hukuk devleti yaklaşımıyla kapsamdaki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan alt işveren işçilerinin asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmadan sürekli işçi olarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır.

Merkezî yönetim kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahallî idarelerde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihaleleri kapsamında çalışan alt işveren işçilerinin tamamı düzenlemeye dâhil edilmiştir.

Merkezî yönetimlerde alt işveren işçilerinin çalıştıkları idarelerde “sürekli işçi” kadrolarında, mahallî idarelerde ise bu idarelerin şirketlerinde emekliliği hak edene kadar “sürekli işçi” statüsünde istihdam edilmeleri sağlanmıştır. Düzenleme yapılırken “kanun önünde eşitlik” ilkesi esas alınmıştır. Bu doğrultuda, hukuksal durumları aynı olan yani belirlenen tarihte personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında, kapsamdaki idarelerde alt işveren işçisi olarak çalışmakta olanların ya da iş sözleşmesi askıda olanların veya başvuru tarihlerinde askerlik hizmetini yerine getirenlerin tamamına geçiş için başvuru hakkı tanınmıştır.

Böylece, aynı durumda bulunan kişilerin kanunlar karşısında aynı işleme bağlı tutulmaları sağlanmış, ayrım yapılması ve ayrıcalık tanınması önlenmiştir. Bu nedenle, düzenlemede, kamuda istihdam edileceklerde aranacak bazı genel şartları taşımayanlar ile herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazananlar dışında tüm işçilere geçiş için başvuru hakkı tanınmış ve yapılan sınavlarda başarılı olanların istihdamı sağlanmıştır.

a

Editör: TE Bilisim