İstanbul Güngören Belediyesinde vatandaşın tepkisini çeken bir olay yaşandı. Belediye Başkan yardımcısının istifasıyla sonuçlanan olayın detayları ve Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, gündemin en çok aranan konularından biri oldu. Peki Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Veysel İpekçi kimdir? Güngören Belediyesi’nde Veysel İpekçi olayında son durum nedir? İşte konuya ilişkin gündemde yer alan detaylar!..

VEYSEL İPEKÇİ KİMDİR?

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı İpekçi, 1982 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Orta ve lise öğrenimini Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümünü bitirdikten sonra AÜ Kamu Yönetimi Bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Mensup Kültür ve Eğitim Derneği Başkanlığı yapan Veysel İpekçi, sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu.

2019 yerel seçimleriyle birlikte Güngören Belediyesi’nde ilçe belediye başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Veysel ipekçi, evli ve iki çocuk babasıdır.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, kendisini gördüğünde ayağa kalkmayan bir belediye çalışanına, her gördüğü kişi karşısında ayağa kalkmasını zaruri hale getiren bir ceza verdi. Cezanın gündem olmasının ardından olay kamuoyunda büyük tepki uyandırdı.

VEYSEL İPEKÇİ İSTİFA ETTİ

Yaşanan hadisenin ardından Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, gece yarısı sosyal medyadan bir açıklamada bulundu.

Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

‘Belediyemizde bugün meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’

Editör: TE Bilisim