Milyonların beğeniyle izlediği TV8’in sevilen programı MasterChef’te bu akşam da heyecan dorukta! Bu akşamki menüde kendilerine sunulan malzemelerle en iyi lezzeti yakalamak için kıyasıya yarışan adaylar, büyük bir çabayla yine hünerlerini sergiliyor!.. Yarışmanın bu akşamki menüsünde ‘Simit’ var. En lezzetli ‘MasterChef sokak simidi’ nasıl yapılır?.. Sorunun cevabınız sizler için araştırdık. İşte en lezzetli MasterChef sokak simidi tarifinin detayları!..

Simit nasıl yapılır? İşte en lezzetli sokak simidi tarifi

Simit yapmak için gerekli malzemeler;

1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 adet yumurta 3 kaşık zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu Yaklaşık 5-6 su bardağı un

Batırmak için pekmez ve bir miktar kavrulmuş susam (pekmez bir miktar su ile seyreltilir. susamlar kavrulmamışsa kısık ateşte kavurabilirsiniz…)

Sokak simidinin hazırlanışı

Yoğurma kabına ılık suyu, sütü, mayayı ve şekeri alıp karıştırdıktan sonra birkaç dakika mayalanmasını bekliyoruz. Ardından yumurta, yağ ve tuzu ekliyoruz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğrumaya başlıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 20 dakika dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen hamurdan şeritler halinde hazırladığımız parçaları ikişerli olarak birleştirip örgü yaparak yuvarlak şekil veriyoruz. Suyla incelttiğimiz pekmeze batırıp ardından da susama bulanmış simitlerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip yaklaşık 250 derece ısınmış fırında pembeleşinceye kadar (15-20) dakika pişiriyoruz (Tepside kabarıncaya bekletirseniz içi daha yumuşak olacaktır). Çıtır çıtır kızaran simitlerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim