Ramazan ayının ilk cuma hutbesi için minbere çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuran’da yer alan günahlara değinmişti. Ayetler okuyarak, uyarılarda bulunan Erbaş, narkotik maddeledrin, alkolün ve eş cinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulamıştı.

Bu ifadeler üzerine Ankara Barosu’ndan ise skandal bir tepki geldi. Baro hutbedeki ifadeleri, “çağlar öncesi ses” olarak nitelendirerek İslami değerlere açıkça hakaret etti. Baronun bu hadsiz paylaşımına Türk Halkı’nın yanı sıra siyaset dünyasında da sert tepkiler geldi.

“ÇAĞLARI AŞAN DEĞERLERLE DAİMA İFTİHAR EDERİZ”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara Barosunun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’a yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Çağlar üstü olan insani değerler ve hakikatlere düşmanlığın karanlık tarihinin, insanlık kadar eski olduğuna işaret eden Şentop, “İnanç alanında da siyasette de hukukta da her yeni düşünce, kendisine yüzyıllar öncesinden dayanaklar bulur.” ifadesini kullandı.

Milletin değerlerine karşı düşmanlığın ve bu değerleri tahfif etme hafifliğinin yeni olmadığına dikkati çeken Şentop, “Geçen zamanı delil göstererek İslam’a saldıran provokatif zihniyet, kadim İslam düşmanlığının zavallıca bir tezahürü olduğunu fark edecek bilgi temelinden de mahrumdur.” değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam’a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayan Şentop, hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortadadır. Eleştiri hakkı hiç kimseye hiçbir zaman milletimizin inandığı değerleri kendi sığ zaviyesinden bile olsa tahfif ve tahkir etme hakkı vermez. Çağları aşan hakikatlere ve değerlere sahip olmakla daima iftihar ederiz.” ifadelerini kullandı.

“MÜNASEBETSİZ SALDIRI”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İnsana kainatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslam’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir.” ifadelerini kullandı.

“FAŞİST ZİHNİYET”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ankara Barosu’nun yaptığı açıklamayı kınadı. “Faşist zihniyet” olarak değerlendirdi.

Çelik, “İnsanların inandıkları değer sistemine göre konuşması en doğal haktır. Anormal olan bunun tersini talef etmektir. Ankara Barosu’nun bu açıklamasını nefret suçunun ve ülkemize acılar yaşatmış faşist zihniyetin en net örneği olarak kaydediyoruz. Şiddetle kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, hukukçuları ve tüm demokratları Ankara Barosu’nu kınamaya davet etti.

VARANK: BU AYAK TAKIMI İŞYİ BİLSİN Kİ…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ali Erbaş hocamız çağları aydınlatan dinimiz İslam’ın hükümlerini dile getirdi. İslam ile olan dertlerini Sayın Ali Erbaş üzerinden görmeye çalışan bu ayak takımı iyi bilsin ki ebedi yurdumuzun üstünde ezanlar dinmedikçe sizin hükmünüz olmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

PAKDEMİRLİ: ALÇAK SALDIRI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Twitter hesabından, “#AliErbaşYalnızDeğildir” başlıklı etiketle yaptığı paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanı’nı hedef alan sözlere ve girişimlere tepki gösterdi.

Bakan Pakdemirli, “Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Hocamız Ali Erbaş yalnız değildir. Allah’ın emirlerini, yasak kıldıklarını anlatan, Allah’ın izniyle hiçbir zaman yalnız olmayacaktır. Hocamıza yapılan alçak saldırıları kınıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN SELÇUK: KARŞISINDA TOPLUMU BULACAKTIR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ramazan ayında ailelerimizi ve nesillerimizi korumak adına dini değerlerimizi hatırlatan Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız. Milli ve manevi değerlerimize saldıran her girişim, karşısında yine toplumu bulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim