Gut ağrısına iyi gelen yöntemler belirlenirken hastalığın neyden kaynaklandığı iyi bilinmelidir. Kandaki ürik asit fazlalığından dolayı meydana gelen gut hastalığı, bu hastalığa sahip olan kişilerin eklemlerinde kireçlenme yaparak şiddetli gut ağrısı yapmaktadır. Bu ağrıyı geçirmek için ürik asit kristallerinin yok edilmesi gerekir.

Gut ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Gut ağrısına ne iyi gelir sorusuna yapılması önerilmiş yöntemler şunlardır:

Ürik asit kristalleri “pürin” ile yok edilebilir. Salatalıkta bol miktarda pürin bulunur. Salatalık, kabak ve meyve tüketilmesi gut ağrısına iyi gelmektedir. Kandaki ürik asidi seyreltmek için bol miktarda su içilmelidir. Örneğin 50 kilo civarındaki bir gut hastası birey günlük en az 3-4 litre su tüketiyor olmalıdır. Kızılcık ve domates gibi kırmızı meyveleri tüketmek ağrıyı azaltacaktır. Bire bir oranla hazırlanacak olan biberiye yağı ve soya fasulyesi yağı karışımı ağrılı bölgeye uygulamak ağrıya iyi gelmektedir. Su ve karbonattan oluşan macun kıvamlı karışımı ağrılı bölgeye uygulamak ağrıya iyi gelmektedir.

Aloe Vera bitkisini yıkayıp enlemesine ortadan ikiye böldükten sonra jel içeren kısımlarını ağrılı bölgelerde bekletmek ağrıya iyi gelmektedir.

Gut Hastalığının Tedavisi Nedir?

Gut hastalığının tedavisi kesin ve net çerçeveler içerisinde belirtilmemiş olup ağrı ve atak olduğu zamanlarda antienflamatuar ilaçların kullanılması ile atak süreçlerinin kontrolü sağlanır. Yapılan testler sonucu kişinin ürik asit değerlerinin yüksek olduğu tespitiyle ürik asit söktürücü ilaçlar da doktor gözetiminde kullanılmaktadır. Atak dönemleri hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Bir hastada ömür boyu bir kez görülürken başka bir hastada daha sık görülebilir. Gut genetik faktörlere bağlı olabilirken yeme alışkanlıklarına da bağlı olabilmektedir. Bu yüzden hastalığın seyrini kontrol almak en çok hastanın elinde olduğundan gut diyetleri uygulamak hastalığın tedavisi açısından büyük önem arz etmektedir.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Gut Ağrısına İyi Gelen Kürler Nelerdir?

Gut ağrısına iyi gelen kürlerin gut hastaları tarafından uygulanması ilaç kullanımı kadar önemli bir yer tutar. Çünkü gut hastalığına sebep olan ürik asit miktarı bazı sebze ve meyveleri içeren kürlerle ciddi miktarda azaltılabilmektedir. Gut hastalarının meyve ve sebze tüketiminde (Ispanak, karnabahar, bezelye, kuşkonmaz ve mantarın kısıtlı kullanılması önerilir.) pek kısıtlama olmadığından gut ağrısı için kürler uygulanabilir. Önerilen kürler şu şekildedir:

Bir diş sarımsak, yarım çorba kaşığı buğday kepeği karıştırılır. Üzerine azar azar elma sirkesi macun kıvamına gelinceye kadar eklenir. Bu karışım gut ağrısının bulunduğu yerlere sürülür.

Koçan mısır iyice yıkandıktan sonra suyun içinde kaynatılır. Bu su günde üç bardak içilir. Lahana yaprakları iyice yıkanıp blenderden geçirilir, bu karışım gut ağrısının bulunduğu yerlere sürülür. Bir litre su, 3-4 yaprak lahana, üç dal maydanoz kaynatılır. On beş dakika kaynatıldıktan sonra soğutmaya bırakılır, ardından içine bir adet limon suyu ve isteğe göre bal eklenir. Öğlen saatlerinde tüketilmesi önerilir.

Gut Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Gut ağrısının sebepleri kandaki ürik asit seviyesinin artması ve eklem kireçlenmesine sebep olmasıdır. Fakat bunun yanında gut ağrısına sebep olan başka hastalıklar da yatabilir. Tansiyon, kan kanseri (lösemi), alkol tüketimi, böbrek rahatsızlıkları, genetik yatkınlık bu hastalığın gelişmesine sebep olur. Tedavi edilmeyen gut hastalarında eklemlerde ağrılı yumrular ve böbreklerde nefrit oluşumu görülmektedir.

Gut Hastaları İçin Çay Önerileri Nelerdir?

Gut hastalarının tüketmesi gereken çaylar gut ağrılarına iyi gelmekte ve ataklar yaşamalarını önlemektedir. Gut ağrısı için iyi gelen çayları sıralayalım:

Maydanoz Çayı: İdrar söktürücüdür. 500 ml suya 20 gram maydanoz (2-3 dal) atarak 10 dakika demleyiniz. Karahindiba Çiçeği Çayı: Kan dolaşımını hızlandırır. 500 ml suya 10 gram karahindiba çiçeği ekleyip 10 dakika demleyiniz.

Önerilen İçerikler:

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Karın ağrısına ne iyi gelir? Evde karın ağrısı nasıl geçer?

Dikkat:

Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle… Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Editör: TE Bilisim