Yarıyıl tatilinde düzenlenen Haydi Çocuklar Camiye etkinliğine anne ve babalarıyla birlikte binlerce çocuk katıldı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 20-30 Ocak tarihlerinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde belirlenen camilerde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Türkiye’nin 41 ilindeki 900 camide yapılan faaliyetlere, projeye kaydolan yaklaşık 10 bin çocuk katıldı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammed Fatih Ertaş, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çocuklara camiye gelmenin asıl mükafatı tabi ki Allah tarafından verilecektir. Biz de bu vesileyle çocukların Allah’a ve onun rızasına uygun huzurlu bir hayata yaklaşmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Haydi Çocuklar Camiye yarışmasına katılan, camide cemaatle namaz kılan, sure ve duaları ezberleyen çocuklara İl Proje Kurulları tarafından hediyeler verilecek.

Sadece çok puan toplayanları değil etkinliklere katılan bütün çocukları ödüllendirerek çocuklara camiyi sevdirmek istiyoruz. Bundan sonra da farklı zamanlarda çocukları ebeveynleriyle birlikte camiye davet etmeye devam edeceğiz. Projemize gönül veren herkese yıl boyunca sosyal medya hesaplarımızı takip etmesini tavsiye ediyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ilk kez Türkiye’deki tüm camilerde “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” adlı projeyi hayata geçirdiğini belirten Ertaş, “Çocuklara camiyi sevdirmeyi amaçlayan etkinliklerin ülkemizin dört bir yanına yayılması bizi mutlu ediyor. Projemize desteklerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve tüm proje ortağı derneklerimiz ile ilgili çalışanlarına ülkemize ve milletimize böyle faydalı bir çalışmaya katkıda bulundukları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

ÖDÜLLER 2 ŞUBAT’A KADAR VERİLECEK

Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Haydi Çocuklar Camiye” yarışmasında puan toplayan çocuklara ödülleri 2 Şubat’a kadar takdim edilecek.

20 Ocak’ta Sabah Namazıyla başlayıp, 30 Ocak Perşembe günü Yatsı Namazıyla sona eren etkinlikler neticesinde çocuklara bisiklet, tablet, kaykay, kumandalı araba, jenga oyun seti, futbol topu ve pek çok sürpriz hediye verilecek.

Camide cemaatle namaz kılmayı çocuklara sevdirmek amacıyla 11gün boyunca devam eden proje toplumun geniş bir kesimi tarafından ilgi görüyor.

Çocukların namazlarını camide kılarak Yaratıcı’nın sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmaya çalıştığı projenin yıl içinde tatil, bayram ve kandil gibi özel günlerde de yapılması planlanıyor.

Sadece bir yarışma olmayıp deneyimleme eksenli bir etkinlik olan Haydi Çocuklar Camiye projesi, iyi bir geleceğin güzel ahlaklı ve iç huzura sahip kişiler yetiştirmekle olacağına inancıyla düzenleniyor.

SERVER GENÇLİK HAKKINDA

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla sosyal bilince sahip, maneviyatı yüksek gönüllü gençler tarafından 2016 yılında kuruldu.

Hedef kitlesini coğrafi sınırların, kan bağının ve dil birliğinin ötesinde, dünya üzerinde yaşayan 8 milyar insan olarak belirleyen Server Gençlik, gençlerin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, zinde, ahlaklı, çevreye duyarlı, eğitimli, iç huzura ermiş bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı ve erdem sahibi bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına yardımcı olmayı hedefledi.

Server Gençlik, iç huzuru önemseyen, erdem sahibi, analitik düşünen bir toplum yapısının dünyayı daha yaşanılır kılacağına inandı.

Bu bağlamda, sosyal ilişkilerinde sevgiyi esas alan, okuyan, ilme önem veren, iyi niyetli, dürüst ve sağduyulu bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak öncelikli hedef olarak belirlendi

Editör: TE Bilisim