İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 12 mayıs Uluslararası Hemşireler Günü dolayısıyla bir kutlanma mesajı yayınladı. Yerlikaya, koronavirüs ( Kovid-19) salgını sürecinde daha da önem kazanan bu özel gün nedeniyle hemşirelik mesleğini yürütenlere teşekkürlerini sundu.

SALGINLA MÜCADELEDE EN ÖNDE SAVAŞANLAR

Twitter hesabından mesajını paylaşan Vali Yerlikaya, “Önce insan, sonra insan” diyerek çalışmak çok yüksek bir duygu olduğu kadar sabır, metanet ve özveri gerektiriyor. Hemşirelerimiz, bir hastaya bakmaktan başlayarak topyekûn toplum sağlığının korunması için emek veriyor, büyük gayret gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya mesajına şu ifadelerle devam etti: “Bütün dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs salgınına karşı en önde olanlar da yine sizlersiniz. Bu zorlu süreci, en az hasarla atlatmamıza büyük katkı sunan sağlık çalışanlarımızın her birine can-ı gönülden teşekkür ediyorum…”

“GÜZEL GÜNLER YAKIN”

“…Emeğine, üstün görev ahlakını katan hemşirelerimiz; her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz. Dil, din, ırk, zengin, yoksul farkı gözetmeksizin, umutları sevince dönüştürmek gayretiyle çalışan tüm hemşirelerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, üstün başarı ve muvaffakiyetler diliyorum. Sevginiz, özveriniz, meslek aşkınızla; güzel günler çok yakın. Kahramanlarımız arasında siz de varsınız.

İyi ki varsınız. Gününüz kutlu olsun.”

Editör: TE Bilisim