KYK borçları silinecek mi? KYK borçları ertelendi mi? 2020 yılında KYK borçları hakkında tüm bu sorular yanıt aramaya başlandı. Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerle birlikte vatandaşların borçlarında da bazı tavsiye ve düzenlemeler yapılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ekonomide yeni tedbirler olacağını açıkladı. Muş, teklifle ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi ve teklifin detaylarını gazetecilerle paylaştı. Teklifte yer alan detaylardan biri ise KYK borçları oldu. Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçları ertelendi mi? Detaylar haberimizde…

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin detaylarını, Meclis’te gazetecilerle paylaştı.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ? KYK BORÇLARI ERTELENDİ Mİ?

KYK borçları silinecek mi? KYK borçları ertelendi mi? sorularına yaptığı açıklama ile yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Düzenlemeyle, Hazine ve belediye taşınmazları ile milli parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarına ve izinlerine ait borçlar, KYK kredi borçları ile belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ödemeleri, sosyal sigorta prim ödemelerinin 3 ay süreyle ertelenmesi ve belediyelerce toplu taşıma faaliyetlerinin 3 ay süreyle desteklenebilmesine imkan tanınacak.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Muş sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Sermaye şirketlerinde 30/9/2020 tarihine kadar 2019 yılı kararının %25 ile dağıtılacak. Tarım kredi satış kooperatiflerinin destekle borçları 2021 yılına ertelenecek. Seyahat Acentelarına Birliğine üye seyahat acentalarının 2020 yılı ödemeleri 2021 yılına erteleniyor. TOBB, kooperatif ve derneklerin, genel kurul toplantılarının ertelenmesi ve mevcut organlarının yetkilerinin devam etmesine yönelik bir düzenleme bulunuyor. Tarım ürünleri lisanslı depoculuk lisans süreleri 1 yıl daha uzatıyoruz. Devlete ait tıp ve diş hekimliği fakültelerine kaynak aktarılması için Maliyeye yetki veriyoruz.”

Editör: TE Bilisim