Adana’nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında hayatını kaybeden 12 kişiden Cennet Karataş’ın ailesi, kızının yasını tutuyor.

Aladağ’da özel öğrenci yurdunda 29 Kasım’daki yangında kızını kaybeden baba Mehmet Karataş (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşındaki Cennet’in en büyük çocuğu olduğunu söyledi.

Kızıyla çok iyi anlaştıklarını anlatan acılı baba,”Cennetim, kızım, insanları hayvanları çok severdi. Ben de ona gıpta eder, kızımla gurur duyardım.” dedi.

Karataş, kızının her konuda kendilerine yardımcı olduğunu dile getirerek ” Ben ona ‘geleceğim’ derdim. 4 kardeşi var. Benim diğer çocuklarımın geleceği oydu. Bağa bahçeye gittiğimiz zaman kardeşlerini Cennet’e bırakırdım. Derslerinde de başarılı bir öğrenciydi benim çocuğum. Çok karakterliydi. Çocuklarımı emanet edebileceğim, gözümün arkada kalmadan emanet edebileceğim tek kişiydi kızım.” diye konuştu.

Cennet Karataş, televizyonda gökdelenlerle ilgili yangınların konu edildiği programı izledikleri sırada, bir tanıdıkları tarafından yurttaki yangının kendilerine haber verildiğini anlattı.

“Kuzenini ve arkadaşlarını kurtarmış”

Kızının yangın sırasında kahramanlık örneği sergilediğini dile getiren Karataş, o anları olaydan yaralı kurtulan komşularının kızı Büşra Güneş’ten dinlediğini söyledi.

Baba Karataş, yangın sırasında kızının binanın en alt katında bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

“Kızım, ‘Benim yukarıda arkadaşlarım var, kuzenim var, onları kurtarmadan ben gitmem’ demiş ve üçüncü kata kadar çıkmış. Komşumuzun kızı Büşra’yı ve kuzeni Sema’yı aşağı yönlendirmiş. Kızım arkalarındaymış. Alevler yükselince ışıklar sönmüş. Büşra ve Sema, ikinci katın penceresinden atlamış. Kuzeni kurtulduktan sonra ‘Cennet’i kurtarın, Cennet nerede diye’ feryat etmiş. Kızım kurtulamamış.”

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 29 Kasım’da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Editör: TE Bilisim