MasterChef 2020’de geçtiğimiz pazar günü yapılan eleme turunda programa veda eden MasterChef Celal’in yerine kadroya dahil olan yeni isim Didem Devay oldu. Takipçiler Didem Devay’ın boyu, yaşı, mesleği, memleketi ve hayat hikayesini merak ediyor. Peki, Didem Devay’ın boyu kaç, nereli, nerede çalışıyor? MadterChef Didem kimdir, kaç yaşında? Merak edilen detaylar metnin devamında!..

Didem Devay’ın boyu kaç, nereli, nerede çalışıyor? MadterChef Didem kimdir, kaç yaşında?

Didem Devay, 26 yaşında. İnşaat mühendisi. 2 yıl boyunca şantiye şefliği yaptığını söyleyen Didem Devay, MasterChef’e mutfak şefliği yapmak için geldiğini söyledi. Yarışmaya gelmesine kardeşinin vesile olduğunu belirtti.

Didem Devay yarışmaya İstanbul’dan katılıyor. Oldukça fazla iş tecrübesi bulunan Devay, Arnavut göçmeni.

MasterChef Didem, İstanbul Arel Üniversitesi’nden mezun oldu. İnşaat mühendisliğini bitirdi. Soyadını taşıyan aile şirketi de olmak üzere biçok yerde staj yaptı ve ardından iş hayatına atıldı. Şu an satın alma departmanında çalışıyor.

Didem Devay, Arnavutça ve İngilizce biliyor. Sinpaș Marina Ankara, Pelican Hill Batı Mahal, Sinpaș Finans Şehir, Skyland İstanbul, Sinpaș İș, Modern Corner, Nurol Life ve Monreve Evleri gibi projelerde yer aldı.

Didem Devay’ın Instagram hesabı @devaydidem’dir.

Didem Devay, ilk turda taze sebzeli levrek sarması hazırlamıştı. Hazırladığı bu yemek için Danilo şef ve Mehmet şeften evet oyu almış ve böylece MasterChef Türkiye’de üst tura çıkmıştı.

FİNAL TURUNA NASIL ÇIKTI?

Didem Devay, MasterChef üçlü düello turunda Hazal Taşbek ve Mert Aslan ile karşılaştı. Fransız mutfağının meşhur tatlılarından Tarte Tatin yapılması istendi. Verilen 40 dakika süre sonunda şeflerin tadımı sonrasında kazanan yarışmacı oybirlirliği ile açıklandı. Didem Devay, rakiplerine göre daha iyi bir tabak sunarak MasterChef Türkiye’de final turuna çıkmayı başarmıştı.

Editör: TE Bilisim