Akşam saatlerindeki patlamalar sonrasında dünya gözünü Beyrut’a çevirdi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta saat 18.29’da meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yüzlerde de yaralının olduğu öğrenildi. Beyrut limanında meydana gelen büyük patlamada oldukça geniş çaplı alanda binalar yerle bir oldu. Peki, Beyrut’taki patlamada kaç kişi öldü? Lübnan’ın başkenti Beyrut patlaması sonrası ölü sayısı artıyor. Konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Beyrut limanında yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama meydana geldi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, patlamaya, altı yıldır liman bölgesinde yeterli güvenlik önlemi alınmadan tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan patlamada 70’tenfazla kişinin öldüğünü, 3 bin 700 kişinin yaralandığını belirtti.

Eski BBC muhabiri, TV sunucusu Emilia Papadopoulos patlamayı, Beyrut’a 240 kilometre uzakta bulunan Kıbrıs’ın Limasol kentinde hissettiklerini, evlerin pencerelerinin titrediğini söyledi.

BBC muhabiri Rami Ruhayem, 10 kilometre uzaklıkta deprem gibi hissedildiğini söylediği patlama anı için “Hayatımda bu kadar yüksek bir ses duymadım” dedi.

Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, Beyrut’u bir “afet bölgesi” ilan etti ve Çarşamba günü toplanacak Kabine’ye, olağanüstü hal ilan etme tavsiyesinde bulundu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun da olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim