27 Eylül’de başlayacak Helal Gıda Fuarı için hazırlıkların tamamlandığını belirten fuar organizatörü Bukvic yaptığı açıklamada, helal gıda endüstrisinin geniş bir pazarı kapsadığını belirterek, Saraybosna’nın helal gıda sevkiyatı için önemli bir nokta haline gelebileceğini söyledi.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenecek Uluslararası Helal Endüstri Fuarı “Saraybosna Helal Fuarı”, büyük bir organizasyonla kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bosna Bank International (BBI) tarafından başkentteki Skenderija Kültür Merkezi’nde 27-29 Eylül’de gerçekleşecek “Saraybosna Helal Fuarı”, Bosna Hersek’te ilk kez düzenlenecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Hazırlıklar son aşamada

BBI Genel Müdürü Amer Bukvic, yaptığı açıklamada, hazırlıkların son aşamada olduğunu ifade ederek, beklentilerin üzerinde bir fuar olacağını belirtti. Skenderija Kültür Merkezi’nde kurulacak stantlara ilginin son derece yüksek olduğunu söyleyen Bukvic, “Dokuz gün sonra dünyadan birçok önemli konuğu ağırlayacağız. Bu fuar, günümüz toplumumuza karşı olan bir sorumluluğumuz. Geleceği olan projeler üretmek istiyoruz.” dedi.

SARAYBOSNA MERKEZ OLABİLİR

Bukvic, dünyadaki Müslümanlar göz önüne alındığında helal gıda endüstrisinin yaklaşık bir milyar insana hitap ettiğine işaret ederek, “Helal gıda endüstrisi oldukça büyük bir pazarı kapsıyor. Bu bağlamda Saraybosna ve Bosna Hersek, ürünlerini hem batı ve doğuya hem de doğudan batıya ulaştıran önemli bir nokta haline gelebilir” diye konuştu. Bosna Hersek’in bölgede ürünlerin Müslüman ülkelerine ihraç edildiği bir konuma gelebileceğini aktaran Bukvic, Malezya ürünlerinin Avrupa pazarı için üretilmeye başlanmasının da büyük gelişme sağlayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim