Adobe Flash Player ne olacak? Adobe Flash Player yayından kaldırılıyor mu? Amerikan Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji şirketi olan Adobe yazılımı olan Adobe Flash Player’in yayından kaldırılmasına ilişkin haberler sosyal medyada gündem oldu. Şirketin web tarayıcıları için geliştirdiği ve çeyrek asır boyunca kullanılan Adobe Flash Player’in yayından kaldırılıyor mu soruların yanıtını vatandaşlar araştırıyor. Peki, Adobe Flash Player ne olacak? Adobe Flash Player yayından kaldırılıyor mu? İşte detaylar…

ADOBE FLASH PLAYER NE OLACAK?

Macromedia şirketinin 1997 yılında Future Splash Animator adlı yazılımı satın almasıyla ortaya çıkan yazılım, “Flash” ismini alarak 2.0 sürümüyle birlikte kullanıma sunuldu.

Aynı yıl içinde Macromedia Flash 3.0 ismindeki yeni sürümüne yükseltildi. Yazılım, web sitelerine getirdiği eklentilerle kullanıcıların sayfalar arasında daha fazla vakit geçirmesini hedefliyordu.

Adobe’un bir döneme damga vuran popüler yazılımlarından Flash, bu yıl sonu itibariyle ölüme terk ediliyor. Flash’ın ömrünün dolduğunu herkes bilmediği için tüm Windows 10 kullanıcılarına da uyarı mesajı gönderiliyor.

ADOBE FLASH PLAYER YAYINDAN KALDIRILIYOR MU?

31 Aralık 2020 tarihi itibariyle Adobe Flash resmi ömrünü tamamlamış olacak. 12 Ocak 2021’den itibaren de Adobe Flash oynatıcı ve neredeyse tüm Flash eklentileri artık hiçbir içeriği oynatamayacak.

Ancak halen pek çok kullanıcı Flash’ın son durumundan habersiz. Bu nedenle Adobe ile Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına bilgi vermek adına uyarı ekranı paylaşıyor.

Adobe, Flash programının bilgisayarlardan kaldırılmasını belirtirken, mesajda şu satırlara yer verildi:

Adobe Flash Player’i kullandığınız için teşekkür ederiz. 31 Aralık itibariyle Flash Player’e destek vermeyi kesiyoruz. Sisteminizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için, Flash Player içeriğini acilen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Windows 10 güncellemesi ile birlikte Flash Player ile ilgili son durum kullanıcılarla paylaşılırken, kullanıcıların manuel olarak uygulamayı silebileceği, ancak güncelleme ile birlikte Flash’ın otomatik olarak kaldırılabileceği de belirtiliyor.

Firefox’un mimari Mozilla da Firefox 85 sürümüyle birlikte Flash Player desteğini tarayıcısında sonlandırmıştı. Benzer şekilde Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcılarında da Flash desteği sona erecek, ancak bu konuda net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim