Darbeci Hafter ile görüşmek üzere bu sabah saatlerinde Libya’nın Bingazi kentine giden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan çarpıcı bir açıklama geldi. Maas, “Hafter ateşkesi devam ettirmeye hazır olduğunu söyledi” açıklamasında bulundu.

Maas, Bingazi’ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, Berlin süreciyle Libya’da barış görüşmelerine başlama konusunda uzun zamandır en iyi fırsatın yakalandığını belirterek, “Aylardan beri ülke dışından gelen silah ve savaşçıların ölümcül akışını nasıl durduracağımızı müzakere ediyoruz. Bu konuda uzlaşmaya varmak için pazar günü tüm önemli uluslararası aktörleri masaya getireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

SERRAC İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçen hafta BM nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile görüştüğünü anımsatan Maas, şu ifadeleri kullanmıştı: “Bugün de AB dışişleri bakanları adına, General Hafter ile görüşeceğim. Mesajımız açık, bu çatışma kimse tarafından askeri olarak kazanılmaz. Tam aksine, bu çatışmayı uluslararası etkiden kurtaracak ve böylelikle şimdi siyasi sürecin ve BM Özel Temsilcisi (Ghassan) Salame’nin yönetiminde savaş sonrası düzen için Libya içi müzakerelerin yolunu açacak bir pencere aralıyoruz. Tarafların Libya’nın geleceğini Libyalıların eline almak için bu fırsatı değerlendireceklerini ümit ediyorum.”

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim