Çankırı’da oğlunun eğitimi ve engelli annesinin tedavi masrafları için biriktirdiği parası yanan Gülşen Hayta’nın yardımına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yetişti.

Oğlunun eğitimi için sobaya sakladığı para kül oldu

Video

Habere Git

Bakan Albayrak Gülşen hanımın mağduriyetinin giderildiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti, böyle koca yüreklerin daima yanındadır. Yetkili arkadaşlarımız ile konuştuk, Gülşen Hanım’ın mağduriyetini giderdik. Devletimiz Gülşen Hanım ve nice annelerin daima yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Çankırı merkezde engelli annesi ile birlikte yaşayan ve gelen yardımlarla ailesine bakan Gülşen Hayta, oğlunun eğitim masrafları için 15 bin TL para biriktirmişti. Bir süredir yakmadığı sobasının kuzine kısmına saklayan Hayta, paraları burada unuttu.

Annesinin üşüdüğünü söylemesi üzerine sobayı yakan Hayta, yemek ısıtmak için açtığı kuzinede biriktirdiği tüm paranın yandığını gördü.

Ailesine bakan Gülşen Hayta’nın sobada unuttuğu için kül olan parası.

“Bu para bir kısmı oğlumun eğitim masraflarını karşılamak için 1 yıllık okul masrafıydı. Herhangi bir gelirimiz yok, annem ve oğlumla yaşıyorum. Annemin yüzde 90 engelli raporu var” ifadelerini kullanan Hayta, yetkililere yardım çağrısında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim