Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, “Çetintepe Barajı ile Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta toplam 607 bin 670 dekar araziyi sulayacağız ve bölgeye bereket gelecek.” ifadesini kullandı. Adıyaman’a giden Acu, Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Acu, Çetintepe Barajı’nın Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi sınırlarında Göksu ve Kapıdere Çayı’nın birleşim yerinin menbasında bulunan Göksu Çayı üzerinde inşa edildiğini söyledi.

460 MİLYON METREKÜP KAPASİTE

Temelden 116 metre yüksekliğinde tesis edilen barajın 460 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olduğuna dikkati çeken Acu, “Çetintepe Barajı inşaatı kapsamında batardolar, derivasyon tüneli ve dolusavak imalatlarının büyük bir kısmı tamamlanmış olup, gövde dolgu çalışmaları devam etmektedir.” ifadesini kullandı. DSİ olarak Adıyaman’a yapılan yatırımları anlatan Acu, mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini vurguladı.

BARAJ 2040’A KADAR İHTİYACI KARŞILAYACAK

Adıyaman şehir merkezi ve Çelikhan ilçesine Havşari, Çokpınar, Mir ve Balıksırtı kaynaklarından içme suyu sağladıklarını belirten Acu, şehrin 2040’a kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını bildirdi. Acu ayrıca, Kahta Menzil Barajı ve Hasancık Göleti yenilemesini tamamladıklarını ve bu iki tesisle 3 bin 60 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirtti.

Editör: TE Bilisim