Orhan Kural’ın eleştirdiği yakın çevrelerinden olan Cengiz Kuzu’nun kim olduğu merak konusu oldu. Ünlü komedyen Cem Yılmaz’la girdiği tartışma konularıyla adından çokça söz ettiren Orhan Kural vefat haberiyle gündem oldu. Peki, Cengiz Kuzu nereli, ne iş yapıyor? Orhan Kural’ın ‘hiçbir zaman affetmeyeceğim’ dediği Cengiz Kuzu kimdir? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Cengiz Kuzu

Cengiz Kuzu kimdir? Cengiz Kuzu ne iş yapıyor?

1958 yılı İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Cengiz Kuzu evli ve iki çocuk babasıdır.

Cengiz Kuzu hala İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır.

Kuzu aynı zamanda Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

ORHAN KURAL KİMDİR?

Orhan Kural

PROF. Dr. Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda dünyaya geldi. 1969 yılında Kadıköy Maarif Koleji’ni (Bugünün Kadıköy Anadolu Lisesi) bitirdi. Babası Halil Esat Kural o yıllarda İstanbul Milli Eğitim Müdür vekili idi. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden “Maden Mühendisi” olarak mezun oldu.1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimi yapan Orhan Kural, 1978 yılında İTÜ Maden Fakültesi’n de Kömür Kimyası dalında “Doktor” unvanı aldı.

NE OLMUŞTU?

2017’de, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, üniversitedeki görevinden istemediği halde emekliliğe zorlandığını iddia ederek Dekan Prof. Dr. Cengiz Kuzu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 70 yaşındaki Prof. Dr. Orhan Kural’ın vasiyetini açıkladığı video kaydı ortaya çıktı. Kural’ın “Beni çok üzen Cengiz Kuzu’yu hiçbir zaman affetmedim. Burada da açıklamak istiyorum” sözleri dikkat çekti.

Bugün hayata gözlerini yuman Prof. Kural, video kaydında vasiyetini şöyle açıklamış; “Merhaba. Bunu dinliyorsanız, ben bu hayatta değilim artık. Yaşarken bu videoyu çektim. Bugüne kadar insanları üzdümse özür dilerim. Vatandaşlık görevimi yapmaya çalıştım. Sizlere daha iyi bir dünya bırakmaya çalıştım. Çocuklarınızın daha iyi yaşamasına çalıştım. Adaletli, daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu arada özellikle beni çok üzen Cengiz Kuzu’yu hiçbir zaman affetmedim. Burada da açıklamak istiyorum. Lütfen gayretli insanları engellemeyin. Onların hevesini kırmayın. Cengiz Kuzu’nun yaptığı gibi.”

ORHAN KURAL BURSU YAPILACAK

“Vasiyetimi hazırladım gayet muntazam bir şekilde. Resmiyete koydum. En önemli isteklerimden biri kamu yararına bu kadar çalışarak oluşturduğum Türkiye Gezginler Derneği’nin yaşaması. Kurduğum Gezi Evi’nin devam etmesi. Bir beton yığını iken onu tarihi ev haline getirdiğim Ahırkapı’daki binamızın fonksiyonuna devam etmesi, konsolosluk olarak hizmet vermesi bakımından. Aynı zamanda tek ağaçla alıp, koru haline getirdiğim Fener Köyü’ndeki çiftliğin de devam etmesi yönünde kızımdan istekte bulundum. Ayrıca yazılı olarak bildirdim. Bu arada vasiyetimde yazdım; 9 yılı bölüm başkanı olarak 44 yıl İTÜ Maden Mühendisliği bölümünde hizmet verdim. Bu öğrencilerimi çok sevdim. Onlarla ortak çalıştım. Onlara bir burs imkanı sağlıyorum. Orhan Kural bursu yapılacaktır. Bu konuda Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’na belli bir para bıraktım.”

Editör: TE Bilisim