Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Uygulama Mutfağı “Yemeğin tadını veren hünerli ellerdir” sloganıyla 18.02.2020 tarihinde Niğde protokolünün katılımıyla görkemli bir açılışa ev sahipliği yaptı.

Açılış töreni Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir, Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Hamdi Doğan ve  üniversite mensupları, çok sayıda sektör paydaşları ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşti. Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Hamdi Doğan’ın selamlama konuşması ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından dualarla açılış kurdelesi kesildi.

“NİĞDE GASTRONOMİ BAŞKENTİ OLACAK”

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ”Şüphesiz böyle bir mutfağın açılması ilimiz adına çok büyük ve sevindirici. Önümüzdeki aylarda Marka Şehir projesi kapsamında yapacağımız Gastronomi Festivali sayesinde ilimizi gastronomi alanında tanıtacağız. Niğde’yi kapadokya bölgesinin ve İç Anadolu bölgesinin gastronomi başkenti haline getireceğiz ve çalışmalarımız bu yönde” diye konuştu.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek

“GASTRONOMİ FESTİVALİ YAPILACAK”

Niğde’de Nisan ayında Gastronomi Festivali düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Valimizle birlikte bir çalışma yapıyoruz. İnşallah Nisan ayında marka şehir projesi kapsamında bir gastronomi festivali düzenlemeye çalışacağız. Geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Turizmiyle, sosyal yaşantısıyla Marka Şehir Niğde olarak tanınmak istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Bu konuda üniversitemizin de çok büyük bir desteği var. Bu açılışta emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir

“SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNDE YEMEK VE PASTA KURSLARI DÜZENLENECEK”

Meslek Yüksekokulunu güçlendirmek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, şöyle konuştu: “Meslek yüksekokulumuzu güçlendirmeye yönelik olarak son yıllarda birkaç adım atıldı ve yeni programlar açtık. Aşçılık programımıza geçen Eylül ayında öğrenci aldık. İkinci öğretimde de bu yıl yine YÖK’le görüşmeler yaptım ve izinlerimizi aldık. İnşallah güz döneminde ikinci öğretime de öğrenci gelecek. Yine yan tarafa bir uygulama mutfağı yaptık. Amacımız öğrencilerimizin üreterek eğitim görmeleri. Hem yan taraftaki mutfak hem de buradaki pasta bölümümüz faaliyete geçtiğinde şehrimizin sürekli eğitim merkezi üzerinden yemek ve pasta kursları düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin şehre kazandırdığı uygulama mutfağıyla birlikte Niğde gastronomi şehirler ağına katıldı. Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde hizmete girecek olan uygulama mutfağı hem yeni şef adaylarının yetişmesine öncülük yapıp hem de şehre artı değer katmaya hazırlanıyor.

Yeni açılmış bir bölüm olmasına rağmen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde gastronomi ve mutfak sanatları alanında deneyimli bir akademik kadronun oluşu Niğde’nin yöresel ürünlerinin kullanılarak gastronomi alanında yeni vizyon oluşturacağının en büyük göstergesidir.

Editör: TE Bilisim