Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabı Twitter’dan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA’nın 200 bin saat görev yaptığını dile getirerek bunun Milli Havacılık tarihimizin yeni bir rekoru olduğunu aktardı. Paylaşımında “Sabırla, Aşkla, Azimle, Türkiye için… Göklerde görevde… Bu Milli bir hava aracıyla uçulan en uzun görev saati.. Semalarımızda Hür ve Özgür…” ifadeleri de yer aldı.

BAYRAKTAR TB2’NİN ÖZELLİKLERİ

Bayraktar İHA Sistemi, 24.000 feet operasyonel uçuş irtifası, 24 saat uçuş süresi, 150 km haberleşme menzili, 70 knot seyir hızına sahiptir. 12m kanat açıklığı, 650 kg. maksimum kalkış ağırlığı ve 55 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahiptir.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonel olarak kullanılmakta olan Bayraktar TB2, MAM ve MAM-L mühimmatları ile UMTAS füzelerini kullanabilmektedir

SURİYE VE LİBYA BAŞARISI

Suriye’de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi, aynı zamanda savaşın sürdüğü Libya’da kullanılıyor ve Türkiye’ye askeri başarı getiriyor.

TB2’nin rakiplerine göre çeşitli avantajları var; hassas, ucuz ve etkili. Tam otomatik kontrol edilen Bayraktar TB2 tankları imha edebilen akıllı MAM-L füzeleri ile donatılmış. Düşük maliyetli olmaları nedeniyle, bu tür SİHA’lar daha az varlıklı ülkelerin büyük askeri güçleri ele almasına da olanak sağlıyor.

İŞGALCİLERİN KARŞISINDAKİ ZAFERİ

İHA’lar İdlib’te birkaç gün içinde düzinelerce Suriye savaş tankını, zırhlı aracı, zırhlı obüs ve silahı imha etti. Hava bombardımanı o kadar yıkıcıydı ki, saldırıya uğramamış çok sayıda araç mürettebatı tarafından terk edildi.

Libya’da da faaliyete giren Bayraktar TB2, darbeci Hafter’e karşı Libya hükümetinin gücüne güç kattı. Şimdiye kadar darbeci Hafter başkent Trablus’un dışında ülkenin büyük bir kısmını yönetiyordu. Ancak Türkiye’nin müdahalesi, özellikle de Türk SİHA’larının kullanımı, Libya ordusunun lehine güç dengesini değiştirdi. Mayıs ayı ortasında stratejik önemi bulunan Vatiyye Hava Üssü’nü Bayraktar TB2 SİHA’lar sayesinde Hafter militanlarından temizlendi.

Editör: TE Bilisim