Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Karadağ Halk Sağlığı Enstitüsü, ülkede 23 yeni koronavirüs enfeksiyonu vakasının açıklarken ülkedeki enfekte kişilerin sayısını 197’ye çıktığını duyurdu. Karadağ’da, ilk koronavirüs vakalarının bildirildiği 17 Mart’tan bu yana, iki hasta öldü biri de iyileşti. Karadağ Halk Sağlığı Enstitüsü’nün, açıklamasında, “Yeni enfekte vakaların çoğu önceden bilinen diğer hastalarla temas halinde olanlardır.” denildi.

Podgorica Savcılığı sözcüsü Milica Mandiç’in, hükümetin önlemelerine aldırmayan iki kişi arkadaşlarını ziyaret ettikleri için tutuklandığı belirtti.

VİRÜS KOSOVA’YI ULUSLARARASI ARENADA ETKİLEYECEK

Kosova’da koronavirüsten dün öğle saatlerine kadar 7 kişi daha tedavi edildi. Böylece, ülkede iyileşen toplam hasta sayısı 23’e ulaşmış oldu. Diğer yandan, toplam Kovid-19 vakası 140’a yükseldi. Devlet yurtlarında ise, 14 gündür karantina altında tutulan ilk grubun evlerine gitmelerine izin verildi.

Halk avukatı, karantina altında tutulan bazı kişilerin isimlerin paylaşımına tepki göstererek böyle bir durumun tekrar yaşanmamasını istedi. Kosova Avrupa Entegrasyon Bakanlığı eski sekreteri Demush Shasha, ülkede son durumu analiz ederken, şu ifadelerini kullandı: “Koronavirüs salgını, ekonomiyi etkilemenin yanı sıra, Kosova’nın entegrasyon süreçlerinde ve Avrupa Birliği’nin çalışmalarının dinamiklerinde de rol oynayacak.”

ARNAVUTLUK’TA 104 KİŞİ İYİLEŞTİ

Arnavutluk’ta aralarında bir çocuk olmak üzere 28 yeni Kovid-19 vakası açıklandı. Halk Sağlığı Enstitüsü başkanı Albana Fico bir basın toplantısında, ülkede toplam 361 enfekte vakanın olduğunu bildirdi. Arnavutluk genelinde Fico, Coronavirus’dan 104 kişinin iyileştiğini ve 20 kişinin öldüğünü söyledi. 4 hafta deniz limanlarında tutulan 37 Arnavut daha ülkesine geri gönderildi.

MAKEDONYA’DA 17 KENTTE VİRÜS VAR

Kuzey Makedonya’da dün öğle saatlerine kadar 53 yeni Covid-19 enfeksiyonu vakası açıklandı ve toplam enfekte sayısı 483’e ulaştı. Makedonya’da, şimdiye kadar 17 kişi koronavirüs komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetti ve 20 kişi iyileşti. Virüsten enfekte edilen ve ölüm oranları her gün yükselirken Kovid-19’dan etkilenen şehir sayısı 17’e çıktı. Kendini karatina altına alan bir sürü kişi olduğunu belirtildi. Enfekte olanlar arasında, çoğu Kumanovo’dan olmak üzere, sayıları sürekli artan birçok şehirde sağlık çalışanları bulunmaktadır. Basın toplantısında konuşan Diber Belediye Başkanı Hekuran Duka, Sağlık Bakanlığı’nın Diber’a gönderdiği doktorlar grubuna teşekkürlerini sundu.

SIRBİSTAN’DA VAKA SAYISI 1624’E ULAŞTI

Bosna Hersek’te koronavirüse yakalanan toplam kişi sayısı 632’e yükseldi. Bosna’da Kovid-19’dan ölen hasta sayısı 21 oldu. Virüsten iyileşen insan sayısı da 30’a çıktı. Banja Luka, 189 teyit vakasıyla tüm ülkede etkin nokta olmaya devam ediyor. Koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle Sırbistan’da beş hasta daha ölürken ve bu da ülkenin ölüm oranını 44’e çıkardı. Sırbistan’da 148 yeni vaka kaydedildi. Bu şekilde, sağlık otoriteleri toplam 1.624 COVID-19 hastasınun olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim