Piyasaların yükselen değeri gümüş son günlerde artan fiyatı ile dikkat çekiyor. Gümüş fiyatı ne kadar sorusu ise internette en çok aranan konuların başında geliyor. Yatırımcıların yeni gözesi olan gümüş piyasası hakkında uzman yorumlarını sizler için derledik. Peki, Son dönemde çok yükselen gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? Gümüş alırken nelere dikkat edilir? İşte konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Altın neden artıyor? Altın neden yükseliyor? Düşer mi yoksa daha da artar mı? İşte uzman yorumları

İktisat

Habere Git

SON DÖNEMDE ÇOK YÜKSELEN GÜMÜŞ FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Emtia piyasasında yatırımcılara temmuz ayında en fazla gümüş kazandırdı. emmuz ayında yatırımcısına en fazla yüzde ile 33,1 ile gümüş kazandırdı. Analistler, gümüşün güvenli liman olarak görülmesi ve gümüş arzında son dönemde gözlemlenen problemlerin gümüş fiyatlarını destekleyen en önemli etkenler olduğunu bildirdi.

Gümüşün gram fiyatı geçtiğimiz günü 5,76 TL’den kapatırken, bugün 6,06’ya yükseldi ve 6 liranın hemen üzerinde işlem görüyor.

 GÜMÜŞ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Gümüş alırken dikkat etmemiz gereken en önemli husus gümüş eşyanın üzerinde yer alan ve mutlaka olması gereken ayarıdır, gümüş diğer saf madenler gibi oldukça yumuşak bir maden oluğu için işlenirken kullanımının ve işlenmesinin kolaylaşması için içine belli oranlarda alaşımlar (bakır, aloy vb) karıştırılmaktadır, içine karıştırılan maddeler gümüşün ayarını belirlemektedir. Ülkemizde gümüş eşyalar 800, 900 ve 925 ayar olarak üretilmektedir. Bu ayarlar şu şekilde belirlenmektedir;

800 ayar gümüş: 1 kilogram gümüşün 800 gramı saf gümüş, 200 gramı ise alaşım demektir. 900 ayar gümüş: 1 kilogram gümüşün 900 gramı saf gümüş, 100 gramı ise alaşım demektir. 925 ayar gümüş: 1 kilogram gümüşün 925 gramı saf gümüş, 75 gramı ise alaşım demektir.

Editör: TE Bilisim