Yeni yıla günler kala vatandaşlar resmi tatil araştırmalarına hız verdi. Arama motorlarında ‘31 Aralık Salı resmi daireler açık mı?’ sorusu binlerce vatandaş tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Resmi işlemleri olan vatandaşlar, yılbaşında (1 Ocak) resmi daireler çalışacak mı merak ediyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, 2020 yılının ilk günü yani 1 Ocak tarihinde kamu ve bankalar kapalı olacak. Buna göre, vatandaşlar, özel bankalar ve kamudaki işlemlerini bir sonraki güne ertelemek zorunda olacaklar. Peki, Yılbaşında (1 Ocak) resmi daireler çalışacak mı? 31 Aralık Salı resmi daireler açık mı?

31 ARALIK SALI RESMİ DAİRELER AÇIK MI?

Daha önceki senelerde yapılan uygulamalara bakacak olursak, 1 Ocak Çarşamba günü kamu ve özel bankalar kapalı olacaktır. Devlet bankaları yılbaşında kapalı olacak fakat 31 Aralık 2019 tarihinde son mesai saatine kadar hizmet vermeye devam edecekler.

31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ?

Bu yıl salı gününe denk gelen 31 Aralık resmi tatil veya yarım gün olmayacak. 1 Ocak Çarşamba günü ise resmi tatil olarak belirlendi. 31 Aralık Salı günü ise mevzuatta yer almadığı için tatil olmayacak.

YILBAŞINDA (1 OCAK) RESMİ DAİRELER ÇALIŞACAK MI?

Hastaneler yılbaşında çalışacak mı?

Özel ve devlet hastaneleri, yılbaşı günü acil servislerini açık bulunduracak. Ancak acil durumların dışında hastane personelleri yılbaşı gününü izinli geçireceklerdir.

PTT ve kargolar yılbaşında açık mı?

PTT ve kargolarla ilgili resmi bir kurumdan açıklama gelmemesine rağmen yeni yılın ilk gününde resmi tatil bekleniyor. Bu kapsamda resmi kurumlar arasında yer alan Posta ve Telgraf Teşkilatı da yılbaşında tatil yaparak bir günlüğüne ara verecek. Bunun dışında özel kargo firmalarının de kural olarak yılbaşında tatil yapması bekleniyor. Ancak bazı kargo firmalarının şirket politikaları gereği yılbaşında kısmi hizmet verebilme ihtimali var.

Editör: TE Bilisim