Yılbaşı tatilinde şehir dışına çıkmak isteyen ve tatil planı yapan vatandaşlar seyahat yasağı uygulaması olacak mı, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı merak ediyor. Son haftalarda sıkılaşan koronavirus tedbirleri kapsamında 31 Aralık ve 1 Ocak tarihleri haftanın son iki günne rastlıyor. Bu nedenle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla birleşip birleşmediği merak ediliyor. Peki, Yılbaşında sokağa çıkma yasağı dışında seyahat yasağı var mı? 1 Ocak’ta şehirler arası seyahat yasağı olacak mı? Detaylar haber içeriğinde.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı dışında seyahat yasağı var mı? 1 Ocak’ta şehirler arası seyahat yasağı olacak mı

Yeni tip koronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının kapsamı yılbaşında genişletiliyor. 31 Aralık Perşembe saat 21:00’den 4 Ocak saat 5:00’e kadar kesintisiz uygulanacak.

Uzmanlar yılbaşında uygulanacak 4 günlük yılbaşı tatilinin ‘tatil2 olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını, bu süreçte vatandaşların koronavirüs tedbirlerine azami ölçüde riayet etmelerinin büyük önem arzettiğini ifade ediyor.

Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı günlerde şehirler arası seyehat yasağı olacağına dair net açıklama bulunmazken, vakaların yoğun olduğu illerde birtakım tedbirlerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim