Türk-Kore dostluğunu geliştirmek amacıyla organize edilen ve New York’taki 480 kişilik SVA Theatre’de yapılan film gösterimine Türk ve Güney Kore Başkonsolosluklarından üst düzey yetkililerin yanı sıra Kore gazileri ve Türkiye, ABD ve Güney Kore toplumlarından çok sayıda izleyici de katıldı.

HYİ-SUNG PARK: TÜRK ASKERİNE VE DEVLETİNE MİNNETARIZ

Program Kore’de şehit düşen askerler için saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Programda konuşan Türkiye’nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş, Türk ve Kore toplumunu bir araya getiren ve derin dostluğunu yeniden hatırlatan Ayla filminin gösterimini organize edenlere teşekkür etti.

Filmde savaştan dolayı acı çeken binlerce çocuktan birinin hikayesini göreceğiz diyen Aktaş, “Ancak bu film, bize dünyada, en zor zamanlarda dahi büyük işler başaran iyi insanların da olduğunu gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş’ın ardından konuşan Güney Kore’nin New York Başkonsolosu Hyi-Sung Park da Kore-Türk dostluğu için Ayla filminin ilham verici bir çalışma olduğunu belirtti. Hyi-Sung Park, Kore’de savaşan Türk askerine ve devletine, Kore halkının en zor zamanında yanında olduğu için minnet duyduklarını ifade etti.

Alyla Filmi 2017’de vizyona girmiş ve Türkiye’nin Oscar ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi için aday adayı olarak gösterilmişti. Film, Kore Savaşı sırasında bulduğu 5 yaşındaki kimsesiz kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adını verdiği Koreli kız çocuğunun gerçek hikayesini anlatıyor.

Editör: TE Bilisim