Dünya küresel salgın koronavirüs ile mücadele ediyor. Salgın ülkemizde etkisini giderek arttırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz” dedi. Okullar da koronavirüs pandemisinin etkisi altına girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Fahrettin Koca “okullarda kısıtlı eğitim” seçeneklerini değerlendirdiklerini söyledi. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar, Okullarda kısıtlı şekilde eğitim nasıl olacak? İlkokul, ortaokul ve lise ne zaman açılacak?  Merak edilen detaylar haberde..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Koca, “Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi.” dedi.

Okullarda kısıtlı şekilde eğitim nasıl olacak?

Koca, “Kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı yaklaşımımız var. Hazırlık, birinci, ikinci sınıf ve 8-12 ile ilgili düzenlemeyi gelecek hafta konuşuruz. Daha çok birinci sınıfların alışması açısından ‘2 gün devam, 5 gün okula gitmeme’ şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir.” şeklinde konuştu.

RİSKLİ İLLER?

Sağlık Bakanı Koca, “Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Hasta sayısını Gaziantep’te yüzde 52, Şanlıurfa’da yüzde 59, Diyarbakır’da yüzde 49, Mardin’de yüzde 61 aşağı çekmeyi başardık. HES kodu başarıyla devam ediyor. İzolasyon tedbirine uymayan 153 bin pozitif kişi bu sayede tespit edildi. Koronavirüsün mevsimsel hastalıklarla birleşmesi mümkündür ancak bu duruma karşı yeni tedbirlerimiz alındı ve mücadelemizin boyutu değişecek. HES kodu uygulaması, kitle ulaşım araçlarından sonra, birçok sosyal mekana girişte de uygulanmak üzere yaygınlaştırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim