Hamursuz patlıcan lazanya tarifi, hem lezzeti, hem pratik bir seçenek olması ve hem de Hamursuz lazanya tarifi olarak diyet menülerine gayet uygun olması açısından sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Patlıcan, domates ve yeşil biberin beşamel sos ve kaşar peyniriyle buluşmasının ardından ortaya çıkan bu muhteşem lezzetin detaylı yapılışına, malzeme listesi ve püf noktalarına yazımızın devamından erişebilirsiniz. Peki, Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı’ndan hamursuz patlıcan lazanya yapılışı ile ilgili tüm detaylar!..

Hamursuz Patlıcan lazanya tarifi!

Hamursuz Patlıcan Lazanya hazırlamak için gerekli olan malzemeler;

5 adet kemer patlıcan

4 parça haşlanmış tavuk göğsü

4 adet orta boy domates

4 adet yeşil sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz-karabiber

 

Beşamel Sos İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 bardak süt

Muskat rendesi

Tuz-karabiber

 

Kızartmak İçin Malzemeler

Zeytinyağı

Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır ?

Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesin. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Teflon tavaya az zeytinyağı koyarak kızdırın. Patlıcanları iyice kurulayıp fazla karartmadan arkalı önlü pişirin. Havlu kağıt serili tabağa çıkarın.

Haşlanmış tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı doğrayın. Domatesleri küp, biberleri ince kesin. Tencerenizde 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın ve tavukları ekleyerek kavurun. Sonra biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun. Domatesi ekleyip tuz, karabiberle baharatlandırın ve arada karıştırarak 10 dakika soteleyin. Kenara alın.

Ayrı bir sos tenceresinde beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Çırpıcı yardımıyla sütü azar azar dökerek devamlı karıştırın. Yoğunlaştıktan sonra muskat rendesi, tuz ve karabiberini koyun, bir karıştırıp ocaktan alın. Beşamelin birazını tavuklarla karıştırın.

Kare cam kabınıza bir sıra patlıcan dizin. Üstüne tavuk sotenin bir kısmını yayın. Sonra tekrar patlıcan dizip aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan beşamel sosu yayın. Rende kaşar peynirini üzerine serpin.

Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim