CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu belirledi. CHP’de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter ise Selin Sayek Böke oldu. Gamze Akkuş İlgezdi ise Tanıtım ve Halkla İlişkiler görevinde olacak.

EZİLENLERİN YANINDA, REZİDANSLARIN ÜSTÜNDE!

İlgezdi, TBMM’deki yemin töreninde ezilenlerin yanında olacağını belirterek sol yumruğunu havaya kaldırarak poz vermişti. Ancak aynı İlgezdi’nin ve ailesinin 51 rezidans ve dairesinin olduğu ortaya çıkmıştı. Büyük bir servetin üstünde oturan İlgezdi’nin Meclis’teki solculuk pozları çok tartışılmıştı.

KILIÇDAROĞLUNUN KIZI İLGEZDİ’DEN LÜKS DAİRE ALMIŞTI

Öte yandan yine CHP’nin “halkçı” genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, belediye başkanlığını Battal İlgezdi’nin yaptığı Ataşehir ilçesindeki Küçükbakkalköy’de bulunan Buz Residence’dan lüks daire aldığı ortaya çıkmıştı.

PARTİ SÖZCÜSÜ YİNE ÖZTRAK

Bu arada Kılıçdaroğlu tarafından 60 kişilik Parti Meclisi üyeleri arasından belirlenen yeni MYK’de, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı değişmedi. Parti örgütlerini yeniden Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim eden Kılıçdaroğlu, Parti Sözcülüğünde de Faik Öztrak ile devam kararı aldı.

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin istifasıyla boşalan Genel Sekreterlik görevine ise İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke getirildi. Önceki MYK’de çoğu ismin yerini koruduğu listede, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Fethi Açıkel, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Bülent Kuşoğlu ve Lale Karabıyık aynı görevde kaldı.

İŞTE CHP’DEKİ YENİ GÖREV DAĞILIM

– Fethi Açıkel – Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu

– Onursal Adıgüzel – Bilgi ve İletişim Teknolojileri

– Veli Ağbaba – İşçi Sendikaları, Esnaf – Sanatkar ve Sivil Toplum Kuruluşları

– Ahmet Akın – Enerji, Alt Yapı Projeleri

– Muharrem Erkek – Hukuk ve Seçim İşleri

– Gökçe Gökçen – Gençlik Politikaları

– Gamze Akkuş İlgezdi – Tanıtım ve Halkla İlişkiler

– Lale Karabıyık- Eğitim Politikaları

– Gülizar Biçer Karaca – İnsan Hakları

– Bülent Kuşoğlu – İdari ve Mali İşler

– Faik Öztrak – Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri – Parti Sözcüsü

– Ali Öztunç – Doğa Hakları-Çevre

– Oğuz Kaan Salıcı – Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme

– Yüksel Taşkın – Sosyal Politikalar

– Seyit Torun – Yerel Yönetimler

– Selin Sayek Böke – Genel Sekreter

Editör: TE Bilisim