KPSS sınavı Alan Bilgisi sınavına giren adaylar KPSS soruları ve cevapları için arayışa geçti. Puanlarını hesaplamak için KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar için ÖSYM Başkanı Halis Aygün KPSS Alan Bilgisi cevap anahtarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki, KPSS sınavı Alan Bilgisi sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte, KPSS sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı. İşte detaylar…

KPSS SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI KİTAPÇIĞI! PEKİ, KPSS SINAVI ALAN BİLGİSİ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

KPSS lisans soruları ve cevap anahtarı için beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapıldı. Sınava katılım gösteren ve sınav sonrası işaretlemiş oldukları soruların ve cevapların doğruluğunu teyit etmek isteyen memur adayları, KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak sorusuna cevap aramıştı. Sosyal medyada gündeme gelen bu konu ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 14 Eylül Pazartesi gününü işaret ederek açıklama yaptı. İşte, Aygün’ün KPSS soruları ve cevapları için yaptığı açıklama;

Geride bıraktığımız KPSS sınavının soruları ve cevaplarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, adayların KPSS soru-cevap sorularını yanıtsız bırakmadı ve şu açıklamayı yaptı. Değerli KPSS Adaylarımız, Geçtiğimiz hafta sonu uyguladığımız KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları sorularını ve cevap anahtarını 12-13 Eylül tarihlerinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi oturumları ile birlikte 14 Eylül Pazartesi günü yayımlayacağız.

KPSS lisans sınavında (Genel Yetenek 60 ve Genel Kültür 60) adaylara toplam 120 soru soruldu ve 130 dakika süre verildi. KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girecek adaylara toplam 80 soru soruldu ve 100 dakika süre verildi.

Editör: TE Bilisim