Yunus Kök / İstanbul / Özel Haber

Ülkemizin akciğerleri olarak tanımlanan ormanlarımızda son dönemde birbiri ardına çıkan büyük yangınlara geçtiğimiz Cuma günü bir yenisi Hatay’da eklendi. Belen ilçesinde başlayan ve kısa sürede İskenderun ve Arsuz’a sıçrayan yangında binlerce ağaç kül oldu. PKK’ya yakın hesaplar tarafından yapılan paylaşımlar sabotaj ihtimalini oldukça güçlendirirken, yanan ormanların yeniden yeşermesi için tatlı bir yarış başladı.

“DAHA ÇOK FİDAN DİKECEĞİZ”

Küle dönen ormanlar için Türk milletinin güçlü hassasiyeti kurumları harekete geçirdi. Nevşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,”Belediyeler de bela okur. Yakan PKK’nın ve PKK yaktığı için susan herkesin Allah belasını versin” denildi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise kendi hesabından paylaştığı iletide belediyelerin sadece beddua ile yetinmeyeceğini belirterek, “Karınca kararınca… Kerbela’ya gitme denilen Hz. Hüseyin’in, ‘bir iyilik mayası atmayayım mı’ dediği şuurla… Onlar kıracak biz onaracağız, Onlar yıkacak biz tekrar yapacağız, Onlar yakacak biz daha çok fidan dikeceğiz…” ifadelerini kullandı.

Bölge insanına psikososyal destek

Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 3 gün önce Belen ilçesinde başlayarak İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan orman yangınında zarar gören vatandaşlara psikososyal destek ekibince destek verildi. Yaklaşık 50 ekibin 3 ilçede yürüttüğü çalışmalarda, 320 hanede 1106 kişi ile görüşülerek ihtiyaçları tespit edildi ve psikolojik destek sağlandı. Açıklamada, ekiplerin çalışmalarını bölgede sürdürmeye devam edeceği bildirildi.

Bölgeye ilk etapta bir tır yetişmiş fidan göndereceklerini duyuran Başkan Arı, “Elbette devletimizin kurumları başta olmak üzere, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve Hatay Valiliği başta olmak üzere gerekeni yapacaktır ama biz de bir iyilik mayası çalalım istedik. Bu hafta itibariyle ilk etapta bir tır yetişmiş fidanı Hatay’ımıza gönderiyoruz. Evet abiler, var mı artıran?” diye sordu.

ORDU VE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR DEVREDE

Yanan ormanlarımızın yeşermesi için Ordu Büyükşehir ve Denizli Büyükşehir de elini taşın altına koydu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hain terör örgütü tarafından Hatay’da yakılan ormanlarımızın yaralarını sarmak için, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin fidan göndereceğiz. Onlar yaktıkça biz el ele vererek tekrar yapacağız. Yanındayız Hatay.” İfadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Hatay’da gerçekleşen yangının yaralarını sarmak, cennet vatanımızın güzelliğine güzellik katmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 10 bin adet fidan bağışlıyoruz. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Biz birlikte güçlüyüz.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Editör: TE Bilisim