Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Elazığ’daki deprem sonrası radyo ve televizyonlardaki provokatif yorum ve haberler için inceleme başlattı.

İnceleme konusunda açıklama yapan RTÜK, şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam ülkemizi derinden sarsan Elazığ merkezli deprem sonrası bazı medya hizmet sağlayıcı kuruluşların toplumu provoke etme amaçlı ve yanlış yönlendirme amacı güden yayınlar incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda uzmanlar tarafından yazılan ve ilgili kuruluşlara ağır idari yaptırım öneren raporlar Kurula sunuldu.”

BİR SORUŞTURMA DA ANKARA’DAN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medyada yer alan provokatif içerikli paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

22 kişinin hayatını kaybettiği 1030 kişinin yaralandığı Elazığ’daki depremin ardından sosyal medya bölgeden gelen haberlerle çalkalandı. Yaşanan mücadelenin ciddiyetini hafife alanlar ise klavye başından vatandaşı yanlış bilgilerle provoke etmeye devam etti. Depremin ardından sahte hesap açan kişiler konum vererek “Enkaz altındayım, yardım edin” tweet’leri attı.

Editör: TE Bilisim