Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, Doğu Akdeniz’deki Yavuz Sondaj Gemisi’ne refâkat eden Gemlik fırkateynine helikopter ile inerek brifing aldı. Akar, “Hakkımızı, KKTC halkının haklarını sonuna kadar savunduk, savunacağız, bu konuda kararlıyız. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin.” diye meydan okudu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, “Yavuz” sondaj gemisine refâkat eden Gemlik fırkateynine helikopter ile indiler. Deniz Kuvvetleri’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki faaliyetlerine ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, “Hakkımızı, KKTC halkının haklarını sonuna kadar savunduk, savunacağız, bu konuda kararlıyız. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin” dedi. Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları Ümit Dündar, Adnan Özbal ve Hasan Küçükakyüz ile KKTC’deki temasları sürüyor. Program kapsamında Akar ve komutanlar, bayram namazını Hala Sultan Camii’nde kıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Akar ve TSK’nın komuta kademesi, namazın ardından halkla bayramlaştı.

Helikopterle indiler

Hulusi Akar ve komuta kademesi, faaliyetlere ilişkin ‘deniz taktik’ resmi üzerinden brifing aldı, talimatlar verdi. ‘Denizde egemenlik’ parolasıyla görev yapan geminin personeliyle de bir araya gelen Akar ve komutanlar, personelin Kurban Bayramı’nı kutladı. ‘Mavi vatanın etkin, caydırıcı ve saygın muhafızları’ olarak nitelendirdiği bahriyelilerin çok önemli vazife icra ettiğini belirten Akar, “ Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege’de bir oldubittiye göz yummayız. Herhangi bir şekilde haklarımıza karşı birtakım kararlar alınmasına müsaade etmeyeceğiz. İçinde olmadığımız kararların yaşama şansı yoktur.” dedi. Olması gerekenin iyi komşuluk olduğunu belirten Akar, “Onlar araştırma, sondaj yapacak, gaz, petrol çıkaracak, Kıbrıs halkı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti izleyecek. Bu çok komik, böyle şey olmaz.” şeklinde konuştu.

44 yıl sonra aynı birlikte

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin FETÖ’den temizlendikçe güçlendiğini, bunu gerek operasyonlar gerekse karada, denizde ve havada gerçekleştirilen tatbikatlarla gösterdiğini vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Denizlerimizde Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatlarını yaptınız. Kem gözle bakanlar, Türkiye hakkında art niyeti olanlar o gecelerde uyuyamadılar. Gücü gördüler” dedi. Akar, Kıbrıs’taki birlik ziyaretleri kapsamında sınır hattında da inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar’ın duraklarından biri de 44 yıl önce görev yaptığı birlik oldu. Akar, ‘teğmen’ rütbesiyle bulunduğu sınırdaki 3. Piyade Bölük Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

‘Fırat’ın doğusu ne pahasına olursa olsun temizlenecektir’Gündem

Editör: TE Bilisim