ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği (İSTİMDER) ile Fatih Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “108. Yılında İmam Hatipler” başlığıyla bir program düzenledi.

DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÖRNEK KURUMLAR

İmam Hatipler Haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, 13 Ekim 1951’de açılan ilk 7 imam hatiple başlayan serüvenin 69 yıldır devam ettiğini söyledi. İlk evrede Türkiye’nin din adamı ihtiyacını karşılamak üzere kurulan okulların 2020 yılına gelindiğinde eğitim alanında yüz akı bir marka olarak serüvenine devam ettiğini kaydeden Çal, “İlk evreden sonra ikinci evrede mezunları her tür mesleğe yönelerek Türkiye’de çok değerli pozisyonlar elde etmişlerdir. Üçüncü evrede ise bir marka olarak imam hatipler dünyaya yön veren bir yapıya dönüşmüştür. Dünya Müslümanlarına örnek teşkil eden bir eğitime devam etmektedirler” diye konuştu.

HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

İmam hatiplerin başarılarından ve okullardaki program çeşitliliğinden bahseden Çal, 9 ayrı dilde eğitim veren dil okulları, spor okulları, sanat okullarının yanında topluma dindar nesiller yetiştiren mahalle okullarının da bulunduğunu hatırlattı. İmam hatipler tekrar engellenmezse Türkiye’ye yön veren çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Çal, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak, Türkiye’nin her ili ve ilçesinde örgütlenmiş bir STK olarak, imam hatiplerin her daim yanındayız. Gençlerimizin eğitimine kimsenin engel olmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin ihraç ettiği bir marka olarak imam hatipler geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecek.

OKULLAR TOPLUMUN VİCDANI

İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği (İSTİMDER) Başkanı Habip Bozkurt da konuşmasında, tarihin gördüğü en büyük azim ve kararlılıkla ortaya konan bu kurumların toplumun vicdanı olarak tecessüm ettiğini söyledi. İmam hatip okullarının kurucusu Celaleddin Ökten’in ufkunun bugünden bakıldığında ne kadar isabetli olduğunu belirten Bozkurt, “Asrın ihtiyaçlarını idrak edebilmek için önce içinde bulunduğumuz şartları tanımlamak, farkına varmak icap eder. Teknoloji çağı olarak isimlendirilen bu asrın ihtiyacı teknolojinin doğru kullanımıyla maksimum faydanın getirilmesi, medyanın insan ahlakı ve onuruna uygun şekilde kullanılmasıdır” diye konuştu.

BİZİM KAPILAR İYİLİĞE, GÜZELLİĞE AÇILIR

Fatih Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Başkanı Mehmet Kamil Berse de, 46 yıl önce mezun olduğu okulun mezunu on binlerce kişide Celal hocanın hatırı ve emeği olduğunu söyledi. Celal hocayla birlikte iki değerli isim Adnan Menderes ve Tevfik İleri’yi de rahmetle andıklarını belirten Berse sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bütün dünya Türkiye’ye ve bu okullardan yetişen gençlere bakmaktadır. Onun için sorumluluğumuz büyüktür. Bu okulların gelecekte daha da geliştirilerek devam etmesi için çalışmalar yapmalıyız. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bizim kapılar güzelliğe, iyiliğe, ilme, adalete, hakkaniyete açılır. Vatan millet duygusunu yüceltmek için açılır. Bu kapıdan giren iyi bir mümin, iyi bir vatansever olarak çıkar.

EDEBİ, AHLAKI, SEVGİYİ ÖĞRENDİK

Okul Müdürü Bayram Kefeli ise, “Aksaray Langa’da 280 kişinin bir arada ders gördüğü mekanlardan böyle güzel mekanlarda bize ders yapmayı nasip eden Rabbimize hamdolsun” diyerek sözlerine başladı. Bir imam hatipli olarak bu okullarda hocalarından imanı, kulluğu, ahlakı, edebi ve saygıyı öğrendiklerini belirten Kefeli, “Biz burada çalışkanlığı, inançla hedefe kilitlenmeyi öğrendik. Biz burada stratejiyi, toplumumuzu daha ileriye taşımak için neler yapabileceğimizi öğrendik. Engelleri nasıl aşmamız gerektiğini öğrendik. Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi ve merhameti öğrendik” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim