Akademik kariyer hedefi olan adayların başvuru yaptığı 2020 ALES/1 sınavı 16 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilmişti. 300 bine yakın adayın katıldığı ALES sınavının sonuçları için geri sayım başladı. Sınava katılan adaylar ise gözünü ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün açıklamasına çevirdi. Peki, 2020 ALES sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte ÖSYM Başkanından ALES sonuçları açıklaması. İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde…

ÖSYM BAŞKANINDAN ALES SONUÇLARI AÇIKLAMASI! 2020 ALES SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 2020-ALES/1 sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

16 Ağustos tarihinde gerçekleşen 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na ait sonuçlar yayınlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/  adresinden öğrenebilecekler.

ALES SINAV SONUÇLARI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ALES sınav sonuçlarının açıklanmasını erkene aldıklarını duyurdu.

Aygün’ün açıklaması şu şekilde;

Değerli ALES Adaylarımız, lisansüstü başvurularınızı yapabilmeniz için sonuç açıklama tarihini öne alarak 7 Eylül olarak ilan etmiştik.  Çalışmalarımızı hızlandırdık ve değerlendirme işlemlerini daha erken tamamladık ve bugün sonuçları sizlerle paylaşacağız. Hayırlı olsun.

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Editör: TE Bilisim