NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, koronavirüs (Coronavirus )salgınıyla mücadele kapsamında, İtalya ve İspanya’ya tıbbı malzeme götüren Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçağın fotoğrafını Twitter’dan paylaşarak, Türkiye’yi “ittifak dayanışmasının örneği” olarak gösterdi.

“GÖNDERMELİ YANIT”

Her uluslararası siyasi gelişmede Türkiye’ye destek noktasında pasif kalan NATO’nun genel sekreter düzeyindeki bu mesajına, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan yine Twitter’dan iğneli bir yanıt geldi. Sözcü Kalın, paylaşımında, Türkiye’nin, kriz ve zorluk zamanlarında müttefikleriyle dayanışma gösterdiğine işaret ederek, müttefiklerinden de aynısı yapmasını beklediklerini vurguladı.

“TARİHTE BİR DÖNÜM NOKTASI…”

Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı diğer bir paylaşımda da “Tarihte bir dönüm noktasının ortasındayız, bir paradigma değişim anı yaşıyoruz. Bu zorlu sınama, ya bizi birbirimize yakınlaştırır ya da giderek daha belirsiz ve kırılgan dünyada bizi yabancılara dönüştürür. Seçim bizim.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE FARKI

Milli Savunma Bakanlığı, kendilerine ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini, Kovid-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK’ya ait uçak ile gönderileceğini duyurmuştu.

Editör: TE Bilisim