Yüzde 75’i yeşil alandan oluşan Yücelpark’ta 825’i lüks konut ve homeofis, 17’si ticari ünite olmak üzere toplam 842 bağımsız bölüm yer alıyor.

Hatice Kolçak/Özel Haber

Aile yaşamı ve doğasıyla dikkat çeken projenin 36 ayda tamamlanması planlanıyor. Yücelpark’ta fiyatlar 329 bin TL’den başlıyor ve özel ödeme avantajlarıyla satışa sunuluyor.

Konut almanın tam zamanı

Yücelpark basın toplantısında soruları cevaplandıran Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konut almanın tam zamanı diye konuştu. Konuşmasına devam eden Durbakayım “Seçim gündemi hemen piyasada kendini belli etti. Dövizde ki düşüş ve borsalarda olumlu hava oluştu. Biz seçimlere alışık bir milletiz seçim olur hayat devam eder en kötüsü burada belirsizlik. Net bir şekilde tarih ve ne yapılacağı belli. Bundan iyisi yok. Konut alımı bir ihtiyaç parasını değerlendirmek te bir ihtiyaçtır. Fiyatlar düşecek diye beklersek piyasayı kitleriz. Piyasa rahatladığında yapılacak ilk iş hesap kitap yapıp ne kadar konuta zam yapılır olacak. Onun için konut almak için en iyi zaman. Seçimden sonra mutlaka fiyat artacaktır. Şu dönem alanlar karlı çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Banka garantörlüğü önemli

Konut satışlarında bankaların garantör olmasının önemine değinen Nazmi Durbakayım “Tüketici kanunu var bu tüketiciyi ciddi anlamda koruyor. Örneğin bir projede bir seferde 100 daire satıyorsunuz sonra arkasından 100 daire iptal ediliyor. Olur mu olur.. Bu böyle büyük bir risk taşıyor. Tüketici korunuyorsa üreticide korunmalı. Diyelim ki bir kişi daireyi aldı, içine girdi ödemesini yapmıyor siz bunu hemen boşaltamıyorsunuz. Alıcıyı görmek alışkınlığını bilmek önemli. Alıcıda satıcıyı araştırmalı yoksa isterseniz kanun maddelerini yazın çözülmüyor. Senetli satışlar bizim tercihimiz değil. Banka olduğunda arada banka garantör. Birtakım alıcıların kredibiliteleri yok. Banka konut kredisi vermede iştahsız. Verdiklerinde de oranlar yüksek. Bu noktada senetler devreye giriyor. Ama firmanın yeterliliği önemli. Biz de imkânlarımız ve fedakârlık ederek götürüyoruz. Daha fazla örneğin 200 ay gibi vade yapmak mümkün değil banka mutlaka arada olmalı.” açıklamasını yaptı.

2018 sonuna kadar 3 yeni proje

Teknik Yapı 2018 sonuna kadar 3 yeni projeye daha imza atacak. Bunlardan biri daha önce gündeme gelen İzmir’de Halk GYO ile beraber yapılacak İzmir projesi olacak. Diğer iki yeni projenin ise İstanbul Anadolu Yakası’nda olacağı bildirildi. İkinci projenin Kartal’da inşa edileceği açıklandı.

Yücelpark’ın oturum ve yaşam amaçlı bir proje olarak tasarlandığını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yatırım yapmak isteyenlerin de unutulmadığını ekledi. Bir bloğun homeofis tarzı dairelerden oluştuğunu kaydeden Durbakayım, ağırlıkta 1+1 ve 2+1 daireden oluşan bu dairelerin yatırım yapmak isteyenlere sunulacağını açıkladı. Yücelpark projesindeki mahalle ruhunun olduğu gibi korunacağına atıfta bulunan Umut Durbakayım “Projedeki sosyal alan ve yeşillikler içinde parklar, komşuluk ilişkilerini koruyacaktır diye düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim