Boşnak lider İzetbegovic, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye karşı yapılan spekülatif ataklara ilişkin değerlendirmede bulundu.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

Türkiye’nin büyümesinin birilerini açıkça rahatsız ettiğini kaydeden İzetbegovic, “Batı’nın, Türkiye ile işbirliğini kesmek için bahaneler üreten yaklaşımı beni derinden üzüyor. Türk halkı, yüzyıllardır Batı ile dostane ilişkiler yürütmeye çalışıyor” diye konuştu. İzetbegovic, Batı’nın tavrı nedeniyle Türkiye’nin Doğu ile yakınlaşabileceğini vurgulayarak, “Bu da başka siyasi engellemelere neden olabilir. Sonuç olarak bu durumun Batı’nın da Türkiye’nin de Batı ve İslam ülkeleriyle iyi ilişkileri geliştirmek isteyen Bosna Hersek’in de çıkarına olmayacağından endişe duyuyorum” değerlendirmesini yaptı.

“TÜRKLER YAŞANANLARA MEYDAN OKUYOR”

Türkler’in gururlu bir millet olduğunu ve bu nedenle yaşananlara meydan okuyucu bir tutumla cevap verdiklerini aktaran İzetbegovic, “Türk halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine güveniyor. Ulusal ekonomi ve para biriminin korunmasında onun vizyonunu takip edeceklerdir” ifadelerini kullandı. İzetbegovic, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ekonomik ilişkilerin son derece iyi olduğuna işaret ederek, revize edilen Serbest Ticaret Anlaşması ile bu ilişkilerin daha da güçleneceğini ve istikrarlaşacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim