Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 118’inci günündeki çatışmalarda DAEŞ üyesi 11 terörist etkisiz hale getirildi, devrimci unsurlardan 4 kişi yaralandı. DAEŞ terör örgütünün El Bab’daki bombalı araç saldırısında Özgür Suriye Ordusu unsurlarına destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir personeli şehit oldu.

Şehit uzman çavuş Olcay’ın naaşı Gaziantep’te

Şehit olan uzman çavuş Fatih Olcay’ın naaşı, otopsi için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Suriye’nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ mensuplarının bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan Olcay, sabah saatlerinde tedavi için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Burada şehit olan Olcay’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

DAEŞ’e ait 208 hedef imha edildi

Harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerince terör örgütü DAEŞ’e ait 156 hedef imha edildi, El Bab’a Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlendi. Jetler, aralarında barınma yeri ve silah depolarının da bulunduğu 52 hedefi imha etti.

Yaralanan 7 asker Türkiye’ye getirildi

Öte yandan, harekat sırasında Halep’in El-Bab bölgesinde yaralanan 7 asker, helikopterlerle Türkiye’ye getirildi.

Yaralılar, daha sonra Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altına alındı.

Şehit babasından yürek yakan soru! ‘Fatih mi Ferhat mı’

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay’ın şehadet haberini vermek için baba evine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve diğer yetkililer geldi.

Baba Ramazan Olcay, kapıyı açtığında yetkilileri görünce hangi oğlunun şehit olduğunu sordu. Diğer oğlu Ferhat’ın da Siirt’te görevli olması nedeniyle, “Fatih mi Ferhat mı şehit oldu?” diye soran baba, aldığı cevap ardından gözyaşı döktü. Şehidin annesi Emine Olcay da acı haberi alınca gözyaşına boğuldu.

ŞEHİT OLMADAN BABASINI ARADI

Şehidin babası Ramazan Olcay’ın, görüştüğü yetkililere oğlu Fatih Olcay’ın saat 02.00 sıralarında kendisini aradığını anlattığı belirtilirken, “Şu an El Bab’dayız. Durum çok karışık. Nereye gittiğimizi bilmiyoruz. Hakkını helal et” dediği kaydedildi. Baba Ramazan Olcay’ın, oğlunun kendisinden ilk defa helallik aldığını söylediği belirtildi.

Şehit Fatih Olcay’ın askerde olan kardeşi Ferhat Olcay’ın terhisine 28 gün kaldığı ve onun da uzman asker olmak için başvurduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim