Otomobil sektörünün değerinin fazlaca artış gösterdiğimi günümüzde, gerek sıfır gerek ikinci el araçlarda da bakım ve özelleştirmelerin önemini daha da arttırmış durumda. Araç sahipleri yeni araç almakta zorluk çekerken, elindeki araçları özelleştirmek, daha konforlu ve güvenli hale getirmek için kendi zevklerine göre araçlarını modifiye etmek daha cazip bir seçenek olarak görünüyor.

Aracınız ister eski model olsun, ister yeni model olsun, yapılacak olan iç ve dış aksesuar güncellemeleri ile eski halinden daha da şık ve güvenli hale getirilebiliyor. İşte aracınızı daha konforlu daha şık hale getirebileceğiniz önerilerimiz;

Jant Kapağı, Jant Göbeği Kapakları ve Bijon Kapakları Uygulamaları

Aracınızda ister çelik jant olsun, ister kapak jant her şekilde özelleştirmeniz mümkün. Örneğin çelik jantlı araçlarda jantlara özel jant göbeği kapakları ile aracınızın markasına modeline ait kapakları kullanabilirsiniz.  Kapak jant kullanan, yani plastik jant kapağı kullanılan araçlardaysa bu durum sticker (yapışkanlı) jant göbeği etiketleriyle yapılmaktadır. Jant kapaklarına göre daha ekonomik olan yapışkanlı etiketlerle janta ve araca daha şık bir hava katmak mümkün.

Çelik jantları değiştirmek kapak jantlara göre daha maliyetli olduğu için kapak jant kullanan araçlar herhangi bir çizilme-kırılma-deforme durumunda farklı bir model kapak ile kolayca değişim yapabilir. Bu da jant kapaklarının normal çelik jantlara karşı olan bir avantajıdır. Aracınız ne olursa olsun, tekerlek ölçüsüne uygun modelde kapak jantları kullanmak, aracınıza monte ederek havasını değiştirmek sadece 5 dakikanızı alacaktır.

Ayrıca araç markanıza modelinize ait bijon kapaklarıyla lastiğinizin görüntüsünü daha şık hale getirebilirsiniz. Renk renk, model model bijon kapakları sayesinde lastiklerinizin eskisinden daha da havalı duracağını göreceksiniz.

Kaliper Kapakları

Bu kelimeyi çok duymasanızda ne olduğunu az çok biliyor olabilirsiniz. Arabanızın fren sisteminde fren balatasını taşıyan sistem-parça diyebiliriz. Bu parça özellikle çelik jantlı araçlarda dışarıdan belirgin şekilde görülebilir. Bu parçalarda yapacağınız renk-tasarımsal güncellemeler aracınızın havasını da daha sportif bir hale getirecektir. Eğer aracınızı spor tarzda güncellemek, modifiye etmek istiyorsanız kaliper kapakları ilk yapmanız gereken modifiyelerden biri olacaktır.

Sibop Kapakları

Lastik jant grubunda yapılabileceğiniz en basit ve en ucuzn uygulamalardan biridir. Araç markanıza ait sibop kapakları yada özel tasarıma sahip sibop kapaklarıyla aracınızı bir bütün haline getirebilirsiniz. Çok küçük bir detay olmasına rağmen sibop kapakları, lastiklerinizin havasını fazlasıyla değiştirecektir. İşin en uygun kısmından modifiyeye başlamak istiyorsanız, sibop kapaklarından başlayabilirsiniz.

Gündüz Ledleri

Yeni model araçların çoğunda gündüz ledi bulunmakta. Ancak eski model araçlarda bu opsiyon maalesef bulunmamaktaydı. Gündüz ledi olarak bilinen, silicon led şeritler ile siz de aracınızın farlarında bu uygulamayı yapabilirsiniz. Gündüz ledi otomobillerin sürüş güvenliğini daha iyi bir hale getirip araçların trafikte görünürlüğü arttırmak amacıyla kullanılır. Aracın elektrik sistemine kolayca bağlanması ve monte edilmesi de işinizi kolaylaştıracak başka bir avantajdır.

İp Neon Ledler ve Torpido Şeritleri

Araç içinde aydınlatma sistemlerine meraklıysanız yapmanız gereken güncellemelerden biri de ip neon uygulamalarıdır. İp neonlar led şeritler halinde, ip şeklinde araç içinde döşeme yapabileceğiniz ve elektrik bağlantısı olan aydınlatma grubu ürünlerdir. Araç içinde kullanabileceğiniz ip neon çeşitleri farklı renk ve modellerde olabilir. Aracınıza uygun renk ve modeli seçebilir, aracınızın havasını tamamen değiştirebilirsiniz. İster binek araç, ister ticari araçlarda bu uygulamayı yapabilir, araç içinde özellikle gece daha şık bir ortam oluşturabilirsiniz.

Torpido şeritleri elektrik bağlantısı olmadan, sadece şerit olarak uygulanan ürünlerdir. İp neonlar gibi elektrik üzerinden çalışmaz ve aydınlatma için kullanılmaz. Ama ışığı yansıttığı için parlak şekilde gözükür ve araç içinde farklı bir hava oluşturur. İp neonlara göre torpido şeritleri elektrik bağlantısı olmadığı için daha basit uygulanır.

Park Sensörü ve Geri Görüş Kamerası

Özellikle büyükşehirlerde yaşıyorsanız aracınızda olmazsa olmaz sensörlerden birisi de park sensörleridir. Dar alanlarda park yapan herkes bu işin ne kadar can sıkıcı olduğunu bilir. Park sensörünü olan araç ile olmayan araç arasında dağlar kadar fark var diyebiliriz. Özellikle kadın sürücüler park sensörleriyle çok daha rahat park yapabilmekte ve aracına zarar vermeden park yapabilmekte.

Aracınız yeni model değilse bile sonradan alıp aracınıza monte edebileceğiniz göstergeli yada göstergesiz park sensörleriyle, tampon çarpma-çizilme gibi daha maliyetli olabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz. Üstelik park için kimseden yardım almanıza bile gerek kalmaz. Ufak bir sensörün hayatınızı bu kadar kolaylaştırdığınız görünce, olmazsa olmazlar oto aksesuar ürünlerinizden biri artık park sensörü olacaktır.

Geri görüş kameraları da araç parklarını kolaylaştıran diğer oto aksesuar ürünlerindendir. Dikiz aynasına yada multimedya ekranlara monte edilebilen geri görüş kameraları park sensörlerine göre daha detaylı uygulamadır. Park sırasında aracın arka tarafını ekranda görmek, park işinizi daha da kolay hale getirmektedir.

Kapı Altı Işıklı Ledler

Aydınlatma grubu ürünler gerçekten araçlara bambaşka bir hava katmakta. Led far, gündüz ledleri, araç içi ip neon uygulamarı bunlardan biriydi. Kapı altı ışıklı ledler de araç içinde bunları tamamlayan başka bir aydınlatma gurubu modifiyedir. Aracınızın kapısını açtığınızda kapı altına yansıyan araç markanıza ait logo, tuttuğunuz takıma ait logo özellikle gece farklı bir ambians oluşturur. Genellikle lüks araçlarda gördüğümüz bu uygulama logolu kapı altı ledler sayesinde her araca kolayca uygulanabilmektedir. Aşırı havalı ve dikkat çekici bir modifiye peşindeyseniz ve bunu en ucuz yoldan yapmak istiyorsanız kapı altı ışıklı ledlerden başlayabilirsiniz.

Boyun Yastıkları

Araç sahipleri genellikle araçlarında kendi marka veya modellerine uygun güncellemeler yapmayı sever. Örneğin araç markası  Ford ise,  jant kapakları, stikerlar genellikle ford olur. Bu şekilde konsept bir tasarım yapılmış olur. Araç içi konforu ve görselliği arttıracak başka bir ürünse boyun yastıklarıdır. Koltukların boyun kısmına sabitlenen bu yastıklar hem görüntü olarak hem de bir konfor ürünü olarak kullanılır. Boyun yastıkları yanında satılan emniyet kemeri kılıfları da bu kombini destekleyici şekilde tasarlanır.

Araç yaşı, markası, modeli ne olursa olsun her araç için istenilen tarzda güncelleme-modifikasyon yapmak mümkün. İster şık, spor bir görüntü için, isterseniz daha güvenli, konforlu olması için aracınızı özelleştirmek istiyorsanız, araca ait her şeyi online oto aksesuar mağazası Oto Aksesuarcım’da bulabilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden online olarak güvenle, kapıda ödemeli sipariş verebilirsiniz. Oto aksesuarcım web sitesini ziyaret etmek için https://www.otoaksesuarcim.com.tr linkine tıklayabilir, ürünleri online olarak inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim