Mercimek köftesi yapımı kolay ve 5 çaylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bir aperatifimiz olarak bugün kolay tarifler köşemizde yerini alıyor. 7-8 kişilik mercimek köftesi hazırlamak için gerekli malzeme listesi ve püf noktalarıyla beraber Mercimek Köftesi tarifi, yapılışı, yazımızın devamında yer alıyor. İşte pratik ve lezzetli Mercimek Köftesi kolay anlatımı…

Mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi malzemeleri ve püf noktaları burada!

Mercimek köftesi hazırlamak için gerekli olan malzeme listesi şöyle;

2 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı ince bulgur 3 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası 8-10 sap yeşil soğan 1 demet maydanoz 1 adet limon Pul biber Tuz Sumak

Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Orta boy tenceremize mercimkelri alıp 4-5 su bardağı su ile iyice eriyinceye kadar pişiriyoruz. Ardından 1 su bardağı ince bulgurumuzu katıyoruz. Biraz harmanlayıp 15 dakika kadar ağzı kapalı dinlendiriyoruz. Daha sonra ince doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Salçaları, tuz ve baharatı da katıp bir süre daha kavuruyoruz.

Diğer yanda güzelce temizleyip kestiğimiz limonun çekirdeklerini ayıklayıp dörde bölerek bulgur ve mercimek karışımını bir süre bu kabuklu limonla yoğuruyoruz. Daha sonra limonun kabuklarını alıyoruz.

Soğanlı karışımı da katıp güzelce yoğrudktan sonra doğradığımız yeşillikleri de katarak bir süre daha yoğuruyoruz.

Hazırladığımız mercimekli köfteyi küçük parçalar halinde şekillendirerek marul-limon-sumak-pul biber-acı biber turşusu-ayran eşliğinde servis ediyoruz.

Köftelerinizi şekllendirirken elinize biraz zeytinyağı sürerseniz daha güzel şekil alacak ve kısa sürede kurumayacak, daha parlak görünecektir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim