Gösterime girdiği tarihlerde milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlenen ‘Müslüm’ filminin ardından, hikayenin gerçeği ne derece yansıttığı da merak konusu oldu. Herkes ‘Müslüm’ filminde anlatılanların gerçeklerle bağdaşıp bağdaşmadığını merak ediyor. Peki filmde anlatılan hikaye gerçek mi?

Gösterime girdiği günden itibaren büyük başarı yakalayan ‘Müslüm’ filmiyle, mrhum sanatçı Müslüm Gürses’in hayatı hakkındaki detaylar da Google’da sıkça arananlar arasında yer aldı. Peki filmde anlatılan hikâye, ünlü sanatçının gerçek hikâyesi mi?

Müslüm Gürses, bir Türkmen köyü olan Şanlıurfa Fıstıközü köyünde doğdu. Soyu ise, 1865’te iskan yoluyla köye yerleştirilen “Küçük Aşolar” (Akbaşlar).

Müslüm Gürses, kendi hayatını anlatırken her seferinde farklı detaylara dikkat çeken biriydi. Geçmişini fazla dillendirmek istemediği âşikârdı. Gürses’in, filmde gösterildiği gibi ‘alkol’den ziyade, ‘cıgaraya’ ilgi duyan biri olduğu söylenir.

Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş, gerçek hayatta eşini ve kızını öldürdü mü? Eşini öldürdüğü hakkında bir takım bilgiler olsa da, kızına öldürdüğüne dair herhangi bir bilgiye rastlanmamaktadır.

Bu detaylar dikkate alındığında, filmde anlatılanların tümünün gerçek olduğu elbette söylenemez.

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur ne zaman evlendi?

Müslüm filminde çalan şarkılar nelerdir? Müslüm filmi müzikleri…

Müslüm Gürses karısını (eşini) döver miydi?

Muhterem Nur kimdir? Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur yaşıyor mu?

Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş, gerçek hayatta eşini ve kızını öldürdü mü?

Müslüm Gürses ile karısı Muhterem Nur arasındaki yaş farkı kaç?

Editör: TE Bilisim