Elazığ’da dün akşam saatlerinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede ağır hasar meydana geldi. AFAD ve çok sayıda itfaiye ekibi bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Deprem sonrası 31 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi enkazdan kurtarıldı ve bin 15 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

17:16: Depremin ardında 20’nci saatte bir mutlu haber daha geldi. 43’üncü kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti esnasında enkaz altından kurtarıldı. Mustafa Kemal Paşa’da yakınları beklerken kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi.

16:46: Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kadın 19 saat sonra sağ çıkarıldı.

14:48: Elazığ’da sağlık personelinin telefonda görüştüğü Azize isimli kadın 17 saat sonra kurtarıldı.

14:11: Elazığ’da umutlu bekleyiş devam ediyor. 17 saatin ardından bir depremzede daha Mustafa Paşa Mahallesinde kurtarıldı. Ekipler yaralıyı hastaneye sevk ediyor.

12:28: Gelen son dakika haberine göre AFAD ekiplerinin tüm hızıyla devam ettiği depremzedeleri kurtarma çalışmalarında bir yaralı daha en kazdan kurtarıldı.

11:32: An itibariyle bir kişi daha enkazı altından çıkarılarak kurtarıldı ve ekipler tarafından en hızlı şekilde hastaneye sevk edilmek üzere harekete geçildi.

11:04: AFAD ekiplerinin tüm hızıyla devam ettiği depremzedeleri kurtarma çalışmalarında bir yaralı daha en kazdan kurtarılmıştı.

Arama kurtarma ekiplerinin tüm hızıyla devam ettiği depremzedeleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 KİŞİ DAHA ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI

AFAD’ın twitter hesabından, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Elazığ’da görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz az önce biri Gezin’de, biri de merkezde olmak üzere, iki kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan enkazın altından canlı bir kadının kurtarıldığı açıklandı. Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde enkaz altından 14 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı bilgisi paylaşıldı.

12 SAAT SONRA HAMİLE BİR KADIN ENKAZDAN ÇIKARILDI

AFAD ekipleri, 12 saat sonra bir kadını daha enkaz altından çıkardı. Hamile olduğu belirtilen kadın hastaneye sevk edildi. Enkaz altında bir kişinin daha olduğu belirtiliyor.

AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler tarafından 12 saat sonra enkazdan bir kişi canlı çıkarıldı. Yaralı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların enkazında arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

13 SAATLİK YAŞAM MÜCADELESİ

Elazığ merkez Mustafa Paşa Mahallesi’nde enkaz altından 13 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.

AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yaptığı çalışmalarda, Gülsüm İ. enkazdan yaralı kurtarıldı.

Gülsüm İ, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Elazığ Fethi Sekin Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

YÜSRA’NIN ANNESİ SAĞ OLARAK KURTARILDI 

Elazığ’daki depremde yıkılan binanın enkazından kurtarılan 2,5 yaşındaki Yüsra’nın annesi Ayşe Yıldız da 28 saat sonra enkazdan çıkarıldı.Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında çocuğu Yüsra ile mahsur kalan anne Ayşe Yıldız, arama kurtarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarıldı.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarılan anne Yıldız, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında dua eden Yıldız’ın yakınlarının bu esnada tekbir getirdiği görüldü.

Jandarma timleri, yardım çığlığı yükselen kadınla iletişim sağlamış, çalışmalar sonucu önce annenin 2,5 yaşındaki kızı enkazdan çıkarılarak kurtarılmıştı.

Editör: TE Bilisim