Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 yılına ilişkin gerçekleştirilen EKPSS sınavının sonuçlarını öğren adaylar gözünü tercih dönemine çevirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adaylar aldıkları puana göre tercih yapacak. Konuya ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte EKPSS 2019/1 taban puanları

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? EKPSS 2019/1 TABAN PUANLARI

2020 EKPSS tercih takvimi henüz belli olmadı. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak tercih kılavuzu ile birlikt tercihlerin takvimi belli olacak. Konu ile ilgili detaylar belli olduğunda haberimizde yer alacak. Fakat EKPSS 2019/1 Taban puanlarına bakarak tahmin yapabilirsiniz. İşte

EKPSS-2019 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal BilgilerEKPSS-2019 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Lisans)

EKPSS-2019 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ön lisans)EKPSS-2019 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim