Ellerine geçirdikleri her fırsatı kaçırmayan bu zihniyet, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürümesinin önünde duvarlar örmeye çalışırken ortaya bağnazlıktan öteye geçmeyen manzaralar çıkıyor. Bu köhne ruh halinin hem Türkiye’ye hem modern dünyaya anlatacak bir tek sözü yok ve gittikçe de ucubeleşiyor. Her geçen gün toplumdaki milli ve manevi değerlere karşı daha fazla diş bileyen bu azgınlığın tehlikesine karşı, farkında ol Türkiye…

Mide bulandıran hareketler

Sadece sokakta değil sosyal medyada da boy gösteren Kemalist azgınlık yine son günlerde İzmitli işadamı Mehmet Avcı’nın şahsında vücut buldu. Sosyal medyada yayınladığı bir videoda Anıtkabir’de Recep Tayyip Erdoğan sloganı atan gençler için ağza alınmayacak galiz hakaretler yağdıran Avcı, videoda kullandığı nefret diliyle toplumun aklına nifak tohumları eken zihniyetinin zehirli ruh dünyasını gözler önüne serdi.

Sokak ortasında tokat

Kendini laikçi, kemalist ve çağdaş kabul ederek topluma üstten bakan zihniyetin ne zaman, nerede hortlayacağı belli olmuyor. Daha birkaç gün önce Karaköy’de yolda yürürken çirkin bir saldırıya maruz kalan 2 başörtülü kız neye uğradığını şaşırdı. Pasajda bulunan bir güvenlik kamerasına yansıyan olayda, bir kadın azgın ruh haliyle karşı istikamete giden başörtülü kızın başına sert bir şekilde vurarak içindeki bütün kin ve nefreti ortalığa saçtı.

“Eksiğimiz Tolerans” hiç şüphesiz!

Her yerde ve her kademede gerici ve kokuşmuş zihniyetlerini sergilemekten geri durmuyorlar. Özgürlükçü ve çağdaş üniversite ortamında hocalık yapan Aziz Can Tuncay adlı şahıs, üstelik de bir hukuk sınavında sınıfa kadar girip sınav sırasında tesettürlü bir öğrenciyi “Öcüsün sen” diyerek taciz etti. Dahası bu ismin, Eksiğimiz Tolerans-(Hoşgörü Kitapçığı) adlı bir de kitabı bulunuyor.

Putperest ritüeller

Hafta başında okul avlusunda sözde 10 Kasım anma etkinliği kapsamında minicik öğrencileri M. Kemal fotoğrafı önünde secdeye kapanmak zorunda bırakılması büyük tepki çekmişti. Pedagojik açıdan eğitime hiçbir faydası olmadığı gibi anma etkinliğinin dini bir ritüele dönüştürülmesine Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlatmak zorunda kaldı.
Editör: TE Bilisim