Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs tebdirleri kapsamında kısıtlamaya gidilen uçuşların 1 Haziran itibarıyla hava yolunda iç hatlarda başlayacağını açıklayarak, “İlk uçuşlar İstanbul’dan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’a yapılacak, diğer havalimanları uçuşlara kademeli açılacak.” dedi.

“TEDBİRLER SAYESİNDE ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

Karaismailoğlu, 28 Mart’tan bu yana havalimanlarında uçuşların durdurulduğunu anımsatarak, salgınla mücadelede alınan tedbirler sayesinde önemli mesafe kat edildiğini ve bu kapsamda ulaşım altyapısında normalleşme sürecine başladıklarını söyledi.

Salgının yayılma hızındaki düşüş sayesinde yeni bir döneme girildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Hava yolunda ilk sefer, 1 Haziran saat 10.00’da TK2150 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak.” dedi.

İLK UÇUŞ İSTANBUL’DAN ANKARA’YA

Koronavirüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları (THY) da seyahat kısıtlamasının ardından ilk uçuşu tarihini açıkladı. THY ilk seferini 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da İstanbul’dan Ankara’ya yapacak.

Konuyla ilgili olarak resmi twitter adresinden bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Bu kadar hasret yeter! 1 Haziran itibariyle yeniden ait olduğumuz yerde gökyüzünde olacağız” dedi.

İLK UÇUŞA BAKAN KARAİSMAİLOĞLU KATILACAK

İstanbul Havalimanı’ndan Ankara’ya yapılacak ilk uçuşun da detayı belli oldu. THY kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk uçuşa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılacağı öğrenildi.

PEGASUS’UN İLK UÇUŞU İSTANBUL’DAN İZMİR’E

Öte yandan Kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında uçuşlarını geçici süreyle durduran Pegasus Hava Yolları da, kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu 1 Haziran Pazartesi günü İstanbul Sabiha Gökçen’den İzmir’e gerçekleştirecek.

Pegasus Hava Yolları açıklamasına göre, Kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 28 Mart 2020 tarihi itibarıyla uçuşlarını durduran Pegasus Hava Yolları, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü iç hatlarda yolcu uçuşlarına tekrar başlayacak.

Kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu saat 10:15 kalkışlı İstanbul Sabiha Gökçen-İzmir seferiyle gerçekleştirecek olan Pegasus, 1-2-3 Haziran 2020 tarihleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği destinasyonlar çerçevesinde İstanbul Sabiha Gökçen’den karşılıklı olarak İzmir, Antalya ve Trabzon’a seferler planladı.

Editör: TE Bilisim