Corona virüs dünya genelinde etkili olurken Türkiye’de salgının berrataraf edilmesine yönelik ciddi tedbirler alındı. Söz konusu tedbirler kapsamında berber, kuaför, güzellik salonları ve güzellik merkezlerinin çalışmalarına geçici bir süre ara verilmişti. Vatandaşlar berber kuaförler açık mı ne zaman açılacak konusunu merak ediyor. Açık olan berber ve kuaför bilgilerine ulaşmak için araştırmalar yapılıyor. Pek, Berberler açık mı, ne zaman açılacak? Kuaförler çalışıyor mu? Ne zaman faaliyetlerine devam edecekler? İşte tüm detaylar…

BERBERLER AÇIK MI? NE ZAMAN AÇILACAK? KUAFÖRLER ÇALIŞIYOR MU?

Koronavirüs (coronavirus) tedbrileri kapsamında berber ve kuaförlerin faaliyetleri 21 Mart saat 18.00’den itibaren geçici süreliğine durdurulmuştu.

Aradan geçen 18 günün ardından vatandaşlar da berber ve kuaförler açık mı ne zaman açılacak sorularını araştırıyor.

Koronavirüs riskleri bertaraf edilinceye kadar kapatılmasına karar verilen berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağı konsunda henüz bir açıklama bulunmuyor

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine, berber ve kuaförlerin ayrıca güzellik salonları ve güzellik merkezlerinin tedbiren kapatılması kararını içeren bir genelge göndermişti. Söz konusu tarihten itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından berberler ve kuaförler kapatılmış olup, halen kapalıdır.

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi;

‘Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Koronavirüs konulu ek bir genelge daha  gönderdi. Genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri 21 Mart saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

Koronanirüs (Kovid-19) salgınından; vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Bakanlığımız tedbirler almaya devam ediyor. Daha önce vatandaşların doğrudan temel ihtiyaçlarına yönelik olmayan bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha valiliklere gönderdi.

Genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle anılan virüsün yayılımını artırarak vatandaşlar açısında riskli olabilecek; berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. işyerlerin faaliyetleri 21 Mart 18:00 saati itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

Bakanlığımız söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.’

Editör: TE Bilisim